Αθλητισμός

Πογέτ: Ο Μουρίνιο είναι ιδανικός για την Τσέλσι

Στο πλευρό του Ζοσέ Μουρίνιο στέκεται ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο της Τσέλσι.

Ο προπονητής της ΑΕΚ όταν ρωτήθηκε για τον Μουρίνιο, επισήμανε ότι δεν πρέπει να πληρώσει αυτός το γεγονός ότι η Τσέλσι δεν έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

«Είναι εύκολο να κατηγορήσεις έναν προπονητή κι αυτό γίνεται δυστυχώς. Όμως οι ίδιοι παίκτες πέρσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να άλλαξε τόσο η κατάσταση. Δεν πιστεύω πως προπονούνται διαφορετικά ή ο προπονητής επιλέγει άλλους παίκτες ή άλλο σύστημα. Οι ευθύνες πρέπει να αναλαμβάνονται συλλογικά από όλους. Θα ήταν εύκολο αν ένας μόνο έπαιρνε τις αποφάσεις και θεωρώ πως η ευθύνη δεν ανήκει μόνο σε έναν, αλλά πρέπει να γίνει καταμερισμός. Η ομάδα δεν αποδίδει συνολικά και ατομικά, ενώ παίκτες που πέρσι ήταν εξαιρετικοί φέτος δεν αποδίδουν. Όλα αυτά μαζί φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε ο Ουρουγουανός προπονητής.

«Ο Μουρίνιο έχει αποδείξει την αξία του. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι κάποιος καλός ή όχι, αλλά όταν έχεις πετύχει στο έργο σου σε τόσες ομάδες της Ευρώπης κι έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα παντού, αυτό δείχνει πως είσαι ένας από τους κορυφαίους. Πρέπει απλώς να καταλάβεις το πάθος του και να διαχειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Πολλοί λένε πως ο Μουρίνιο πρέπει να αλλάξει στάση, αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ιδανικός για να έχει αυτή τη θέση στην Τσέλσι», πρόσθεσε.

Σχόλια