Αθλητισμός

Αυξάνονται τα στοιχεία για το σκάνδαλο της FIFA

Ολοένα και αυξάνονται τα στοιχεία κατά των στελεχών της FIFA καθώς η έρευνα στις τραπεζικές συναλλαγές που γίνεται από τους Αμερικανούς αξιωματούχους φέρνουν αποτελέσματα.

Οι αρχές των ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ελέγξουν όλες τις δραστηριότητες και τις συναλλαγές της FIFA και ως ένα επιπρόσθετο ελεγκτικό μέτρο, ασκούν πιέσεις στις μεγάλες τράπεζες που συνεργάζονται με την ομοσπονδία ή τα στελέχη της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, αξιωματούχοι των ΗΠΑ διεμήνυσαν στους εκπροσώπους των τραπεζών ότι θα λάβουν μέτρα εναντίον τους, εάν δεν αναφέρουν ύποπτες κινήσεις σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τη FIFA.

Πρόκειται για τραπεζικά ιδρύματα - κολοσσούς, όπως οι αμερικάνικες JP Morgan, Bank of America, Citigroup, οι ελβετικές Swiss UBS, Credit Suisse και οι βρετανικές HSBC, Standard Chatered, αλλά και από άλλες χώρες.

Στο μεταξύ, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ζυρίχης, υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει 133 αναφορές για ύποπτες δραστηριότητες, που συνδέονται με την έρευνα που διεξάγεται για τις αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022.

Σχόλια