Αθλητισμός

Ανατροπή του καθεστώτος της ΕΠΟ θέλουν οι Δικέφαλοι

Εντατικά φαίνεται να δουλεύουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκειμένου να ανατρέψουν την υπάρχουσα διοίκηση της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Live Sport, οι Δικέφαλοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει την επιχείρηση «καθαρό ποδόσφαιρο», η οποία έχει ως στόχο την ανατροπή της ΕΠΟ, οι εκλογές της οποίας πραγματοποιούνται τον ερχόμενο Οκτώβρη. Το συγκεκριμένο πλάνο φαίνεται μάλιστα πως έχει εξασφαλίσει 22 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ενώ αρκετές ακόμη είναι ανοικτές περιμένοντας απαντήσεις στα αιτήματά τους πριν διαλέξουν στρατόπεδο.

Η εκτίμηση είναι πως ακόμη 10 θα ταχθούν με το συγκεκριμένο σχέδιο, κάτι που αν επαληθευτεί θα υπάρξει και επιθυμητή πλειοψηφία. Υποστηρικτής στην προσπάθεια είναι και ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έχει ασχοληθεί με τις εκλογές. Οι άνθρωποι των δύο ομάδων, λένε πως δεν επιθυμούν τον έλεγχο στο ΔΣ της ομοσπονδίας ή της διαιτησίας, έχοντας χωρίσει την επιρροή τους γεωγραφικά, με τον ΠΑΟΚ να ασχολείται με τις Ενώσεις στη βόρειο Ελλάδα και την ΑΕΚ με αυτές από τη Λάρισα και κάτω.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς... Θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και αυτό είναι προς το όφελός όλων μας. Στη Ρωσία είχαμε κάποτε την ΤΣΣΚΑ που τα έπαιρνε όλα. Όμως στη συνέχεια επιχειρηματίες αγόρασαν διάφορες ομάδες και το μονοπώλιο της ΤΣΣΚΑ έπαψε. Δεν πάει άλλο η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο» φαίνεται πως ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη προς τις ΕΠΣ στη συνάντησή τους τον Οκτώβριο.

Οι αναποφάσιστες Ενώσεις υπολογίζονται στις 15 και εκτός από αυτές θα γίνει προσπάθεια για να κερδίσουν ψήφους και από ορισμένες που είναι με την πλευρά του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση ανατροπής της κατάστασης, ο εκλεκτός για να ηγηθεί φαίνεται πως είναι ο Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος της Football League, έχοντας στο πλευρό του τον Παναγιώτη Παπαχρήστου και τον Παναγιώτη Δημητρίου.

Σχόλια