default-image

Προβολή ντοκιμαντέρ για την πολιτική και το ποδόσφαιρο

Κρήτη
Προβολή ντοκιμαντέρ για την πολιτική και το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λέσχη νεολαίας, θεωρίας και πολιτισμού "Αναιρέσεις Χανίων" (Ελ. Βενιζέλου 5, 1ος όροφος, απέναντι από την είσοδο του Εθνικού Σταδίου) παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στα Χανιά το ντοκιμαντέρ "What politica - a non political football story" την Κυριακή 13/12 στις 8 μ.μ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας Τάσο Αλευρά.

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2014, που ασχολείται με την περίπτωση του «no politica» στην κερκίδα του Ολυμπιακού και τον τρόπο που αυτό συνδιαλέγεται (και) με τις περσινές δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Αλευρά, που είναι και παραγωγός της ταινίας, στη διεύθυνση Φωτογραφίας είναι η Θεοδώρα Καλακίδου, στο μοντάζ η Άννα Πρόκου, ενώ τη μουσική επιμελήθηκαν οι Τάσος Πελτέκης και Στέλιος Χατζηκαλέας.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ (διάρκειας 60') εξετάζει το ιδιότυπο πρόταγμα του "No Politica", όπως εκφράστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με ισχυρούς δεσμούς με τη λαϊκή κοινωνία του Πειραιά και με μεγάλη επιρροή, τόσο στο πολιτισμικό όσο και στο πολιτικό κομμάτι της πόλης.

Μπορεί μία κατά τα φαινόμενα αθώα προσπάθεια οπαδών να μείνουν εκτός γηπέδου τα κόμματα και η πολιτική να έχει εφαρμογή σε χώρους μαζικής έκφρασης και σε περίοδο έντονης πολιτικής όξυνσης;

Τι θέση παίρνει μια "No Politica" κερκίδα μπροστά σε φαινόμενα ρατσισμού και πώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ιδιοκτητών της ίδιας ομάδας για μια δημοτική Αρχή βασισμένη στην απήχηση και στα μέλη του σωματείου;

Η απόσταση του "No Politica" από το "Super Politica" εκμηδενίζεται στο όνομα της ανώτερης αξίας και της ομάδας, και στην αφοσίωση σε ό,τι σχετίζεται με αυτήν.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News