default-image

Αυστηρή τιμωρία περιμένει τον Μισέλ Πλατινί

Ποδόσφαιρο
Αυστηρή τιμωρία περιμένει τον Μισέλ Πλατινί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς για τον Μισέλ Πλατινί για το σκάνδαλο της FIFA όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυστηρή τιμωρία περιμένει τον Μισέλ Πλατινί, ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος του προέδρου της UEFA για αναστολή της ποινής αποκλεισμού 90 ημερών από οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, Αντρέας Μπαντέλ, στην εφημερίδα «Equipe» για την υπόθεση των 1,8 εκατ. ευρώ που πήρε ο Γάλλος παράγοντας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Ο Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για αρκετά χρόνια», ανέφερε αρχικά ο Μπαντέλ για τον πρόεδρο της UEFA και στη συνέχεια μίλησε για τον Ζεπ Μπλάτερ, του οποίου η θητεία στη FIFA τελειώνει στις 26 Φεβρουαρίου: «Για τον Μπλάτερ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μία τιμωρία μερικών ετών και μία ισόβια».

«Τα σχόλια αυτά συνιστούν τεχνητή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και αποδεικνύουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει πολιτικές επιδιώξεις για τις οποίες χρησιμοποιεί αντιφατικά επιχειρήματα και η επ' ακροατηρίου συζήτηση που έχει καθορίσει στις 18 Δεκεμβρίου, δεν θα εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό. Ο κ. Πλατινί για τον οποίο οι κυρώσεις φαίνεται πως έχουν ήδη καθοριστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, πριν ακουστεί η απολογία του, καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές, που παρουσιάζουν την εικονική διαδικασία της οποίας είναι το αντικείμενο εδώ και εβδομάδες», ήταν η τοποθέτηση των νομικών εκπροσώπων του Πλατινί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News