default-image

Το CAS δεν δικαίωσε τον Πλατινί

Ποδόσφαιρο
Το CAS δεν δικαίωσε τον Πλατινί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατηρείται η ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και είναι διάρκειας τριών μηνών του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί!

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε πως εκδίκασε και απέρριψε την προσφυγή του Πλατινί κατά της τιμωρίας του (έχει ισχύ μέχρι την 5η Ιανουαρίου), η οποία του επιβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου και σχετίζεται με το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ που του κατέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ και το οποίο δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς. Μετά τη σημερινή απόφαση ο Πλατινί δεν θα είναι παρών στην αυριανή κλήρωση για τα τελικά του EURO 2016.

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο τονίζει ότι η προσωρινή ποινή των 90 ημερών δεν μπορεί να επεκταθεί, κάτι τέτοιο όμως είναι χωρίς ουσία, αφού την επόμενη εβδομάδα τόσο ο Πλατινί όσο και ο Σεπ Μπλάτερ θα βρεθούν ενώπιον του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, δικαστή, Χανς Γιοκίμ Έκχερτ και θα ακούσουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους.

Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν ποινές που φτάνουν μέχρι τον ισόβιο αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και αν για τον Μπλάτερ που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του αυτό δεν σημαίνει πολλά, για τον Πλατινί, όμως, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς θα κριθεί αν θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA στις επερχόμενες εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News