default-image

Αδημονούν για το ντέρμπι…

Μπάσκετ
Αδημονούν για το ντέρμπι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μπασκετική κοινωνία του Ηρακλείου αδημονεί για την κυριακάτικη αναμέτρηση του Εργοτέλη με το Ηράκλειο, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στο κλειστό του Λίντο.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά στη Β' Εθνική κατηγορία και η μεταξύ τους μάχη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς, πέραν του πρεστίζ, το αποτέλεσμα είναι σημαντικό και για τις δύο.

Δυο ιστορικές ομάδες του νησιού έρχονται αντιμέτωπες και παρότι βαθμολογικά απέχουν πολύ, κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά. Το Ηράκλειο φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, την ίδια ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 11η θέση. Κι όμως αποτελεί ρίσκο το να κάνει κανείς προγνωστικά.

Ο Κώστας Αγαπιάδης και ο Μάριος Αρναουτάκης μίλησαν στη «Ν.Κ.» για το ντέρμπι, αλλά κυρίως κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί θα πρέπει ο φίλαθλος κόσμος να βρεθεί την Κυριακή στο Λίντο.

«Γιατί παίζουν δύο ομάδας από το Ηράκλειο και θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι. Θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις αγωνιστικές δυνατότητες των ομάδων και θα δουν τη συμπεριφορά των παικτών εντός του παρκέ. Υπάρχει ένα βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Θα είναι μία μεγάλη νίκη για όποιον θα την πάρει», επισήμανε ο Κώστας Αγαπιάδης, για να προσθέσει ο Μάριος Αρναουτάκης: «Καταρχάς είναι τιμητικό για την πόλη μας να έχει δύο ομάδες στη Β' Εθνική. Δύο ιστορικές ομάδες, ειδικά το Ηράκλειο που έχει κάνει τεράστια πορεία στο μπάσκετ. Θα είναι μία ευκαιρία να δουν ένα ποιοτικό παιχνίδι, με σκληρές μάχες και πολύ πάθος. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον γκαρντ του Εργοτέλη το ματς με το Ηράκλειο έχει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα: ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα και ανδρώθηκε μπασκετικά. «Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ απέναντι στο Ηράκλειο σε Εθνική κατηγορία. Είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, όμως έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που έφυγα. Πλέον είμαι σε άλλη ομάδα και πιστεύω ότι θα ξεπεράσω γρήγορα την αμηχανία».

Τόσο ο Κώστας Αγαπιάδης όσο και ο Μάριος Αρναουτάκης θεωρούν ότι το πάθος θα κρίνει τον τελικό νικητή. «Σε τέτοια παιχνίδι δε μετρά η βαθμολογική θέση και η διαφορά του μπάτζετ. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και όλα θα κριθούν στην καρδιά και το πάθος. Θεωρώ ότι η ομάδα που θα έχει την περισσότερη ποιότητα και συγκέντρωση θα επικρατήσει. Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός», τονίζει ο γκαρντ του Ηρακλείου, ενώ ο Μάριος Αρναουτάκης από την πλευρά του θεωρεί ότι «μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το πάθος και το ποιος το θέλει πιο πολύ παίζει μεγάλο ρόλο. Σίγουρα θα μετρήσει και η τακτική των δύο προπονητών. Δε θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρότι άλλα δείχνει η βαθμολογία. Φέτος υπάρχουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα».

Ο Κώστας Αγαπιάδης θέλησε να περάσει και το μήνυμά του ενόψει του ντέρμπι: «Για εμένα το μεταξύ μας παιχνίδι δε θα βγάλει το αφεντικό της πόλης. Θα ήθελα οι παίκτες να δώσουν τα χέρια τους τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τέλος του αγώνα, χωρίς παρατράγουδα. Να έρθει ο κόσμος να δει ένα ωραίο ματς, και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Κάνοντας, τέλος, τις προβλέψεις του για το μέλλον, τόνισε: «Εμείς είχαμε πιο βατό πρόγραμμα από τον Εργοτέλη στο ξεκίνημα. Το πρωτάθλημα είναι αλλοπρόσαλλο, καθώς τα φαβορί χάνουν από τους τελευταίους. Η ομάδα που θα ανέβει με αυτή που θα πέσει θα έχει μικρή διαφορά. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, ενώ φυσικά το ρόλο της θα παίξει η σοβαρότητα και η διάρκεια που θα υπάρξει. Πιστεύω, πάντως, ότι ο Εργοτέλης θα μείνει στην κατηγορία».

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται συλλογή τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ ο Εργοτέλης πριν την έναρξη του παιχνιδιού θα τιμήσει τον Βασίλη Ευαγγελινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News