Αθλητισμός

Ο ρεαλισμός Σηφάκη και ο ΟΦΗ στα χνάρια του Άρη...

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Μύρωνα Σηφάκη στη «Μικτή Ζώνη», για το παρόν και το αύριο του ΟΦΗ, ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων με τη διοικητική και τεχνική ηγεσία. Στην σημαντική στροφή για την πορεία της κρητικής ομάδας, ο φίλαθλος κόσμος άκουσε μέσα από την πικρία του, για πρώτη φορά, ρεαλιστικές τοποθετήσεις, συμβατές με το ποδοσφαιρικό ζητούμενο. Οι ψύχραιμα και λογικά σκεπτόμενοι έκριναν ευθύς ότι οι θέσεις επαναπροσδιορισμού των στόχων, είναι στην ορθή κατεύθυνση αρκεί να εκτελεσθούν σωστά.

Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο από το να παραδεχθείς τα λάθη σου (εν προκειμένω αυτά που έγιναν στον σχεδιασμό) και να χαράζεις μια πορεία, ξέροντας που πατάς και πως βαδίζεις, για να φτάσεις εκεί που στοχεύεις. Ουσιαστικά οι θέσεις του τιμ μάνατζερ της κρητικής ομάδας, είχαν ευστοχία και στα δύο σκέλη. Στο πως και γιατί ο ΟΦΗ έφτασε ως εδώ «με το δέντρο να καίγεται», αλλά και στο πως μπορεί θα ξαναμπεί στις ράγες της ανόδου μέσα στο χρόνο, αναδομώντας την πραγματικότητά του («δάσος» το αποκάλεσε σαν πεδίο δράσης ο Σηφάκης».

Με απλά λόγια, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του ΟΦΗ, έδειξαν πως έχουν λάβει τα μηνύματα με ευκρίνεια και σε καμία περίπτωση δεν άφησαν σε αυτό το κρίσιμο σημείο, να συνεχίζει μια πλάνη με ανεκπλήρωτης φύσης προσδοκίες.  Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός, ότι περίμεναν ακριβώς στο παιγνίδι που το ίδιοι χαρακτήρισαν ως σημείο κλειδί, αφήνοντας την ελπίδα να κυριαρχεί, μέχρι να δώσει την απάντηση της.

Τελικά είναι αυτονόητο και αυτό που συνέβη από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό μέχρι τη Ραφήνα και εξίσου αυτονόητη η νέα στρατηγική για την ποδοσφαιρική αντιμετώπιση του φαινομένου όσον αφορά τη συνέχεια, που αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Ακολουθώντας το περυσινό παράδειγμα του Άρη και στο ένα και στο άλλο σκέλος, μένει να δούμε την υλοποίηση του δεύτερου, με πολύ υπομονή που θα μπορέσουν να κρατήσουν ψηλά οι ίδιες οι κινήσεις που παίρνουν σκυτάλη στο εξής, από το «συνονθύλευμα» της αοριστίας και της ασχετοσύνης που κάποιοι πλάσαραν το καλοκαίρι στους ανθρώπους που θα μπορούσαν και μπορούν να στηρίξουν την επανεκκίνηση του ΟΦΗ.

Το ποδόσφαιρο, είναι ένα σπορ που έχει αποδείξει, ότι δεν μαθαίνεται εύκολα από όσους θέλουν να το διευθύνουν και κυρίως αντιπαθεί πολύ εκείνους που εμφανίζονται ως «φωστήρες».

Ή το ξέρεις ή δεν το ξέρεις, αλλιώς το πληρώνεις. Αυτό ισχύει…

Σχόλια