default-image

Σίλβα: «Πάντα πάμε για τη νίκη»

Ποδόσφαιρο
Σίλβα: «Πάντα πάμε για τη νίκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί αύριο την Άρσεναλ, στο μεγάλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και τα προγνωστικά είναι υπέρ του, έχοντας την πρόκριση στο... τσεπάκι του ακόμα και με ισοπαλία ή ήττα με χαμηλό σκορ.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Μάρκο Σίλβα, τόνισε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη και παραδέχτηκε ότι έχουν ένα προβάδισμα και λόγω του ότι αγωνίζονται στην έδρα τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι παίκτες του δεν νιώθουν απολύτως καμία πίεση, σε αντίθεση με την Άρσεναλ που κινδυνεύει για πρώτη φορά να μείνει εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα:

Για την προοπτική να αποκλείσει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά την Άρσεναλ: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε τη δυνατότητα να αποκλείσουμε την Άρσεναλ για πρώτη φορά από τη φάση των ομίλων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να γίνει αυτό. Κανένα ματς δεν το προετοιμάζουμε για να χάσουμε και ας υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκρισης με δύο αποτελέσματα. Ποτέ. Πάντα πάμε για τη νίκη».

Για το αν μπορούσε να κλειδώσει κάποιον παίκτη ή τον Αρσέν Βενγκέρ στα αποδυτήρια: «Είναι κάτι που δεν με απασχολεί, αφού δεν είναι μέρος της δουλειάς μου. Ο κόσμος μπορεί να ασχοληθεί με το ποιοι απουσιάζουν. Όταν πήγαμε εμείς στο Λονδίνο είχαμε απουσίες και παίκτες που έπαιζαν πρώτη φορά στην ενδεκάδα, αλλά και ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Δεν σταματήσαμε ποτέ, όμως, να παλεύουμε για ό,τι θέλουμε. Η Άρσεναλ θα κάνει το ίδιο και οι απουσίες δεν έχουν κανέναν ρόλο σε αυτό».

Για το ότι η Άρσεναλ θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων: «Γνωρίζουμε πως η Άρσεναλ νιώθει πιο οικεία, όταν κυκλοφορεί εκείνη την μπάλα. Έχει τα όπλα και τους παίκτες για αυτό και εμείς αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Και οι δύο ομάδες θέλουν το αποτέλεσμα και αυτό μπορεί να αλλάξει πολλές φορές. Είναι ένα ματς που πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την μορφή του, το συναισθηματικό κομμάτι και το τι μπορεί να γίνει στον αγώνα».

Για το αν θα αγωνιστεί ο Μποτία ή ο Ντα Κόστα: «Αύριο θα γίνει η τελική εκτίμηση του Ντα Κόστα. Είναι και οι δύο παίκτες στην αποστολή και έχουν τις πιθανότητές τους, όπως ο Σιόβας και ο Βούρος. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί αύριο».

Για την πίεση που υπάρχει στον Βενγκέρ από την Αγγλία: «Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, όλοι είχαν στο μυαλό τους τα φαβορί. Ωστόσο, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας. Φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που έχουμε κάνει. Τα αποτελέσματα έρχονται πάντα μέσα στο γήπεδο. Συμφωνούμε όμως πως η Άρσεναλ από τη στιγμή που σπανίως είχε βρεθεί σε τέτοια θέση, σίγουρα θα έχει μία παραπάνω πίεση. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση. Θα δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας μπροστά στον κόσμο μας».

Για το αν τελικά η Άρσεναλ υποτίμησε τον Ολυμπιακό ή αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πράγματι μια καλύτερη ομάδα: «Καταλαβαίνω, αλλά δεν θα συμφωνήσω, καθώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Όλα τα παιχνίδια σε τέτοιο επίπεδο είναι πολύ δύσκολα. Εμείς κερδίσαμε στο Λονδίνο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και αύριο».

Για την προσωπική του εκτίμηση για την εικόνα του ματς: «Δεν είμαι καλός στο να το κάνω εκτιμήσεις με πιθανότητες και ποσοστά. Πριν από τα ματς όλοι ήξεραν ποιος είναι το φαβορί. Εμείς ανατρέψαμε τα προγνωστικά και αύριο θα κοιτάξουμε να κάνουμε το ίδιο. Με σεβασμό και ταπεινότητα θα επιδιώξουμε να κάνουμε κάτι καλό αύριο. Και φυσικά δεν υποτιμάμε σε καμία των περιπτώσεων τον αντίπαλό μας».

Για τον ορισμό ενός καταξιωμένου ρέφερι όπως ο Ριτσόλι και για το μήνυμά του στον κόσμο: «Αντιλαμβανόμαστε πως είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Υπάρχει η ευκαιρία μπροστά στον κόσμο μας να διεκδικήσουμε την πρόκριση, έχοντας ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Μας ικανοποιεί που η UEFA δίνει τόση σημασία στον αγώνα. Αυτό που λέμε στον κόσμο είναι αυτό που λέμε πάντα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και για τη νίκη και την πρόκριση. Σημασία έχει για τον σύλλογο, για τους παίκτες και για τους φιλάθλους μας και θα το προσπαθήσουμε πολύ. Δεν είναι μόνο η σημασία για μένα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News