default-image

Σηφάκης: «Ρεαλιστικός στόχος του ΟΦΗ πλέον η παραμονή»

Ποδόσφαιρο
Σηφάκης: «Ρεαλιστικός στόχος του ΟΦΗ πλέον η παραμονή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταράτα και ρεαλιστικά ήταν τα λόγια του τιμ μάνατζερ του ΟΦΗ Μύρωνα Σηφάκη στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη TV, κάνοντας πλέον λόγο ξεκάθαρο για αναπροσαρμογή των στόχων του ΟΦΗ, θέτοντας ως στόχο στο πρωτάθλημα την παραμονή, από τη στιγμή που υπάρχει και η «θηλιά» των -6 βαθμών!

Ο Μύρων Σηφάκης αναφέρθηκε στο νέο πρότζεκτ που ξεκινά για τον ΟΦΗ και για το οποίο ο ίδιος είχε πολύωρη συζήτηση μετά το παιχνίδι στη Ραφήνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Πολεμαρχάκη, όσο και με τον προπονητή, Νίκο Γκουλή. Μάλιστα, το τετ-α-τετ Σηφάκη-Γκουλή δείχνει ότι ο προπονητής του ΟΦΗ θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, αφήνοντας στην άκρη την φημολογία περί αποχώρηση.

Ο κ. Σηφάκης είπε τα εξής: «Πλέον γίνεται χάραξη στρατηγικής και αναπροσαρμογή των στόχων. Για να είμαστε ρεαλιστές, η ομάδα πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία, εφόσον χαθούν οριστικά οι έξι βαθμοί. Ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή. Όταν μια αυτοκρατορία γκρεμίζεται, μαζεύεις τα ερείπια, φτιάχνεις τις ακαδημίες και πατάς σε στέρεες βάσεις. Παραμονή λοιπόν και χτίσιμο της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Όσοι είμαστε από αύριο στο Βαρδινογιάννειο  θα είμαστε υπό κρίση. Τελείωσε το εγώ, τώρα αρχίζει το εμείς. Τον Ιανουάριο θα έρθουν παίκτες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλουμε για την επόμενη σεζόν. Το μήνυμα προς τους παίκτες είναι πλέον πως ό,τι δώσουν θα πάρουν».

Για το ματς με την Τριγλία Ραφήνας: «Οι έξυπνοι παραδέχονται, για τους πονηρούς για όλα φταίνε οι άλλοι και οι βλάκες κρύβονται. Σε αυτό το ματς, οι έξυπνοι παίκτες ήταν μόνο το 10-15%. Ίσως να κάνω και λάθος. Είναι στο χέρι των παικτών να αποδείξουν ότι είναι έξυπνοι. Γιατί εμείς τέτοιους παίκτες θέλουμε τους έξυπνους. Με προσωπικότητα και αφοσίωση στην ομάδα».

Για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί πρόσθεσε: «Από τώρα ξεκινά ένα πρότζεκτ 18 μηνών. Έχουν χαθεί για τον ΟΦΗ έξι μήνες αλλά το Μάιο όταν θα αρχίσει η νέα σεζόν, ο ΟΦΗ θα είναι 2-3 μήνες μπροστά από τις άλλες ομάδες».

Επίσης αναφέρθηκε σε σημαντικούς πυλώνες αυτής της στρατηγικής: «Ένας σημαντικός πυλώνας για τον ΟΦΗ θα είναι τα εν οίκω, μη εν δήμω. Κανείς στην οικογένειά του όταν έχει προβλήματα, δεν βγαίνει στην γειτονιά για να του τα λύσουν. Επίσης ένας βασικός κανόνας είναι η θωράκιση και προστασία της ομάδας».

Όπως ειπώθηκε, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συναντήσεις κορυφής για το πώς θα ξεκινήσει η χάραξη αυτής της στρατηγικής. «Χτίσιμο και δουλειά για την επόμενη χρονιά», τόνισε ο κ. Σηφάκης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News