default-image

Νίκη ψυχολογίας ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

Αθλητισμός
Νίκη ψυχολογίας ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη σπουδαίας σημασίας και ψυχολογίας, πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά από ένα ματς με «άγρια ομορφιά» επικράτησε αγχωτικά του Πανιωνίου με 2-1.

Έκτη νίκη για τον δικέφαλο, που έφτασε τους 22 βαθμούς και «έπιασε» τον Πανιώνιο στην 3η θέση της βαθμολογίας, με τους κυανέρυθρους να γνωρίζουν την 4η τους ήττα.

Αν συνυπολογίσουμε τη νίκη επί της Καλλονής στο πρωτάθλημα και εκείνη επί των Χανιών για το Κύπελλο, τότε η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ φτάνει στο 3Χ3.

Η τελευταία φορά που οι ασπρόμαυροι είχαν πανηγυρίσει τρεις σερί νίκες, ήταν το διάστημα από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου (του περασμένου έτους), όταν είχαν επιβληθεί των Ντιναμό Μινσκ, Πανθρακικού και Ολυμπιακού.

Έκτοτε, οι Θεσσαλονικείς έδωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ 55 (!) αγώνες χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Παράλληλα για πρώτη φορά μετά από περίπου 2,5 μήνες πέτυχαν δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, το ματς άρχισε ιδανικά για τον δικέφαλο, αφού μόλις στο 11' ο Ρόμπερτ Μακ άνοιξε το σκορ, με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Διούδη, μετά από γύρισμα του Ροντρίγκεζ.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν ποσοστά κατοχής της μπάλας της τάξης του 60%, ωστόσο απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου οι κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν λίγες.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος είχε την περισσότερη ώρα παθητικό ρόλο, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που ανησύχησε τον ΠΑΟΚ παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Το παιχνίδι μάλιστα απέκτησε μια «άγρια ομορφιά» από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Οικονόμου έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου που άφησε... άγαλμα τον Γλύκο.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Τούντορ να προχωρήσει και στις τρεις αλλαγές του ως το 61' ενισχύοντας την επίθεση της ομάδας του. Οσο περνούσε η ώρα η πίεση του δικεφάλου γινόταν ολοένα και πιο έντονη και ειδικά μετά το 70' όπου ο ΠΑΟΚ βρισκόταν συνεχώς μέσα η γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 71' ο Διούδης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κάτσε, για να φτάσουμε στο 79' και την λύτρωση από το γκολ του Τζαβέλλα με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Κωνσταντινίδη.

Στον χρόνο που απέμενε ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα και βγήκε μπροστά προσπαθώντας να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, με το ματς να ισορροπεί σε «τεντωμένο σχοινί» όμως τίποτα δεν άλλαξε κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Βίτορ (61' Κωνσταντινίδης), Γκολάσα (46' Κάτσε), Τζιόλης, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκας (55' Σάμπο) και Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μασούρας (75' Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος (83΄ Βιγιάλμπα), Καραμάνος (55' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News