default-image

Συνεχίζει με Φώτη Κατσικάρη η Εθνική Μπάσκετ

Μπάσκετ
Συνεχίζει με Φώτη Κατσικάρη η Εθνική Μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ο Φώτης Κατσικάρης, κάτι που επικυρώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

Ο προπονητής της Μούρθια ταξίδεψε για τη Μαδρίτη, όπου σήμερα η ομάδα του αντιμετωπίζει τη Ρεάλ, και είχε ραντεβού στην πρωτεύουσα με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΕΟΚ. Σε αυτή συμφώνησαν να τηρηθεί το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογραφεί και να καθοδηγήσει την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Μάλιστα έγιναν και οι πρώτες συζητήσεις για τον προγραμματισμό της ομάδας εν όψει της διοργάνωσης μέσω της οποίας η Εθνική θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αυτή περιλαμβάνει συζητήσεις με τους Ζήση και Μπουρούση, που ακόμη είναι ασαφές αν θα συνεχίσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι στην «επίσημη αγαπημένη», αλλά και τους ΝΒΑερ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Κουφό, για τους οποίους θα γίνουν ταξίδια στις ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι θα γίνουν τρία Προολυμπιακά Τουρνουά των έξι ομάδων από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, με τους νικητές αυτών να… ταξιδεύουν στην Βραζιλία. Κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία. Η Ελλάδα αν και αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, τελικά έκανε πίσω λόγω οικονομικής στενότητας. Η τελική απόφαση της FIBA για τη διοργάνωση των Προολυμπιακών Τουρνουά θα γίνει γνωστή στις 26 Ιανουαρίου.

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετέχουν οι Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ιταλία, Τσεχία, Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, ενώ υπάρχουν τρεις κενές θέσεις για τις διοργανώτριες κι αν αυτές είναι από τη λίστα των παραπάνω, τότε θα πάρει τη θέση τους η πρώτη επιλαχούσα ομάδα ανά ήπειρο (π.χ. από την Ευρώπη η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News