Αθλητισμός

"Τελειωμένος" από την ΑΕΚ ο Κούπερ

 Τυπική διαδικασία μοιάζει η αποδέσμευση του Ντι Τζέι Κούπερ από την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κι αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο παίκτης στις λίγες μέρες που είναι στην Αθήνα έχει προκαλέσει ξανά με τη συμπεριφορά του (λέγεται πως απουσίασε από προγραμματισμένη προπόνηση της ομάδας).

Η απολογία του το μεσημέρι στη διοίκηση της ΚΑΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τη μοίρα του. Ο Κούπερ θα αποδεσμευτεί από το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του (35.000 ευρώ το μήνα, συν αρκετές παροχές), που είχε διάρκεια μέχρι το 2017, ενώ η «Ένωση» θα λύσει τη συνεργασία με δική του υπαιτιότητα αξιώνοντας και το ποσό που διέθεσε για να τον πάρει από την Κράσνι. Ούτως ή άλλως θα του επιβαλλόταν βαριά τιμωρία από τα αρμόδια όργανα (Γκιστ και Ντέιβις, τα τελευταία παραδείγματα στην Basket League, είχαν τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό).

Πλέον η «Ένωση» θα πορευτεί με τον Μάλκολμ Άρμστεντ στη θέση του πλέι μέικερ, ενώ με τη χρησιμοποίηση του Κούπερ «ξόδεψε» μια ακόμη αλλαγή ξένου, έχοντας ήδη αλλάξει τους Κρις Γουόρεν και Όου Ντι Ανοσίκε (έχει δικαίωμα για άλλες δύο, γιατί Όρτον και Άρμστεντ δεν είχαν δηλωθεί). Σημειώνεται πως κάθε ομάδα μπορεί να κάνει τρεις αλλαγές ξένων στον πρώτο γύρο.

Σχόλια