Αθλητισμός

Αθωωτική απόφαση για Κουβαρά, Αραβιάκη, Σωμαράκη

Πριν μερικά χρόνια είχε απασχολήσει η περίφημη «υπόθεση δωροδοκίας» για το παιχνίδι Χερσόνησος-Παναχαϊκή.

Τελικά μετά από δύο αναβολές, έγινε η δική σε ποινικό δικαστήριο και η απόφαση ήταν αθωωτική για τον τότε παράγοντα της Χερσονήσου, Μανόλη Κουβαρά και τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, Αντώνη Αραβιάκη και Ηρακλή Σωμαράκη. Είναι μια υπόθεση που ανήκει στο παρελθόν και απασχόλησε τα τρία αυτά γνωστά πρόσωπα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, για τους οποίους βέβαια ουδέποτε μπορεί να αμφιβάλει κανείς για την καθαρότητα και ηθική τους.

Σε δεκάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας στον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2, που διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2011.

Αντίθετα, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας (κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία), ο πρώην γενικός αρχηγός της Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας, Αραβιάκης και Σωμαράκης (κατηγορούμενοι για δωροληψία).

Η υπόθεση αφορά τον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2 (17/4/2011). Οι Πατρινοί που πήγαιναν για άνοδο από την Γ' Εθνική στην Football League (την οποία και πήραν τελικά), φέρονταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να χρημάτισαν με το ποσό των 5.000 ευρώ τους Κρητικούς, με τον Σταθάκη να τα παραδίδει στον Κουβαρά κατ' εντολή Κούγια και οι Αραβιάκης, Σωμαράκης να είναι οι «μιλημένοι» ποδοσφαιριστές.

Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας δεν ήταν γνώστης των ενεργειών Σταθάκη, ενώ οι Κουβαράς, Αραβιάκης και Σωμαράκης δεν αποδέχτηκαν το «δώρο». Κρίθηκε, ωστόσο, ότι ο Πέτρος Σταθάκης προέβη στην απόπειρα δωροδοκίας και γι' αυτό κηρύχτηκε ένοχος.

Σχόλια