default-image

«Αντίο» στην ενεργό δράση και τον Εργοτέλη από Ξενάκη

Μπάσκετ
«Αντίο» στην ενεργό δράση και τον Εργοτέλη από Ξενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τον Αντρέα Ξενάκη θα πορευτεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής ο Εργοτέλης, καθώς ο 34χρονος γκαρντ αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Η τελευταία φορά που ο Ηρακλειώτης καλαθοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» ήταν στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου στο Λίντο, στο παιχνίδι που έγινε η μεγάλη ανατροπή για να φτάσει στο φινάλε σε μία πολύ σημαντική νίκη ο Εργοτέλης.

Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Αντρέας Ξενάκης έκανε γνωστή την απόφασή του να μη συνεχίσει στην ομάδα, ενώ, όπως τόνισε στη εφημερίδα «Νέα Κρήτη»: «Σταματάω το μπάσκετ γενικά. Ήταν μία απόφαση που σκεφτόμουν από πέρυσι και τώρα ήρθε η ώρα να την υλοποιήσω».

Ο έμπειρος γκαρντ δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή του αυτή, ωστόσο δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Οι διοικούντες και ο προπονητής του Εργοτέλη, από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να τον θέλουν στο ρόστερ της ομάδας, όμως η τελική απόφαση ανήκει σε αυτόν και, όπως όλα δείχνουν, αποχωρεί οριστικά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Εγκαταλείποντας την ενεργό δράση, ο Αντρέας Ξενάκης αφήνει πίσω του μία μεγάλη διαδρομή με πολλούς σταθμούς και επιτυχίες. Η καριέρα του ξεκίνησε από τον Ηρόδοτο, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλείου για να ακολουθήσουν αρκετοί σύλλογοι εκτός Κρήτης. Αρχικά το Ξυλόκαστρο, μετά ο Έσπερος, ο Αρκαδικός, η Λιβαδειά και η Κηφισιά. Με τις περισσότερες εξ αυτών κατέκτησε πρωταθλήματα πριν επιστρέψει στην Κρήτη για λογαριασμό της Ιεράπετρας όταν αυτή αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική. Κατόπιν φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ, ενώ τελευταίος του σταθμός είναι ο Εργοτέλης στον οποίο αγωνιζόταν φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στον Εργοτέλη πλέον θα πρέπει να κάνουν τα πλάνα τους χωρίς τον Αντρέα Ξενάκη, ο οποίος απουσίασε και από το τελευταίο παιχνίδι με το Χολαργό. Μία πολύ σημαντική απώλεια σ' ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα... Το θετικό για τον Γιώργο Μακράκη είναι ότι οι τελευταίες νίκες έχουν φέρει αέρα αισιοδοξίας στην ομάδα, ενώ αναμένονται και οι επιστροφές του Τσερκιτσόγλου (θλάση) και Σακελλαράκη (ίωση).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News