Αθλητισμός

Τίμησε τους Στεφανουδάκη, Κωστάκη και Βαρβεράκη ο Κοντονής

Στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, βρέθηκαν χθες οι αθλητές ΑμεΑ που κατέκτησαν μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2015, καθώς ο οικοδεσπότης θέλησε να τους βραβεύσει για τις επιτυχίες και τη σκληρή δουλειά που κάνουν. Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν φυσικά και ο Μανόλης Στεφανουδάκης, που ήταν «χρυσός» στο Παγκόσμιο στίβου στον ακοντισμό F54, ο Γεώργιος Κωστάκης, που ήταν 3ος στο Παγκόσμιο στίβου στο τριπλούν Τ46/47, αλλά και οι προπονητές τους Γιώργος Βαρβεράκης και Νικόλαος Βάιος, αντίστοιχα. Επίσης τιμήθηκαν οι Δήμητρα Κοροκίδα (χρυσό στη σφαίρα F53), Σε Τζον Φερνάντες (χρυσό στη σφαίρα F53), Δημήτριος Σενικίδης (ασημένιο στη σφαίρα F20), Ευάγγελος Καναβός (ασημένιο στο τριπλούν T20), Ανθή Λιάγκου (χάλκινο στη σφαίρα F33), Δημήτριος Ζησίδης (χάλκινο στη σφαίρα F32) και οι προπονητές τους.

Ακόμη τιμήθηκαν οι κολυμβητές Αντώνης Τσαπατάκης (ασημένιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4), Ιωάννης Κωστάκης (2 χάλκινα στα 50 μ. πρόσθιο SB2 και στα 50 μ. ελεύθερο S3), Χρήστος Ταμπαξής, (2 χάλκινα στα 50 μ. ύπτιο S1 και στα 100 μ. ύπτιο S1) και οι προπονητές τους, ενώ από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Boccia βρέθηκαν οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Νικόλαος Πανανός - Άννα Ντέντα (χάλκινο στα ζευγάρια κατηγορίας BC3 Directors), οι Κατερίνα Πατρώνη και Ανδρέας Κεραμίδας.

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων, είπε: «Για μένα η παρουσία σας εδώ αποτελεί ένα ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός. Το παράδειγμά σας είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες, για όλους τους συναδέλφους σας αθλητές και για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν κινητικά προβλήματα. Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που έχουμε, θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να υπάρξει χρηματοδότηση όλων των δράσεων, όλων των αθλητών και όλων των αθλημάτων, για να υπάρχει μια σοβαρή και ελπιδοφόρα, με την έννοια της συγκομιδής μεταλλίων, παρουσία της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σχόλια