Αθλητισμός

Καταθέτει την ένσταση και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να καταθέσει την ένστασή της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει τον εκ νέου ορισμό του εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου.

Οι Πράσινοι έχουν δικαίωμα να το πράξουν εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι έχουν περιθώριο μέχρι σήμερα.

Το κενό που υπάρχει στο νόμο σχετικά με την απόφαση του διαιτητή Παππά να μην αρχίσει το ματς και το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκόπη, κάνει αισιόδοξους τους Πράσινους που θεωρούν πως η ένσταση έχει νομική βάση προκειμένου να δικαιωθούν. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ουσιαστικά ζητεί την ακύρωση του φύλλου αγώνας και τον ορισμό ημερομηνίας για το ντέρμπι εντός 15 ημερών.

Το άρθρο 21, παράγραφος 1 του ΚΑΠ προβλέπει ένσταση μεταξύ άλλων: «α) για αντικανονική διακοπή αγώνα που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους κανονισμούς απόφαση του διαιτητή».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κανονισμό «οι ενστάσεις υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Ειδικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατατίθενται στο πρωτόκολλο της οικείας επαγγελματικής ένωσης υποχρεωτικά».

Σχόλια