Αθλητισμός

Μπλάτερ: «Παραλίγο να πεθάνω»

Ο (τιμωρημένος με αποκλεισμό και απερχόμενος) επικεφαλής της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε ότι βρέθηκε κοντά στο θάνατο, όταν νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο στη διάρκεια του σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε κατά τη θητεία του στην προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά τη θεραπεία, στην οποία υποβλήθηκε, ο Μπλάτερ δήλωσε στον ελβετικό RTS ότι «ήμουν πραγματικά ανάμεσα στους αγγέλους, οι οποίοι τραγουδούν, και τον διάβολο, ο οποίος τροφοδοτεί τη φωτιά. Ήταν οι άγγελοι, οι οποίοι τραγούδησαν», ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Ο Μπλάτερ εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές Νοεμβρίου, λίγες εβδομάδες αφότου η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA άρχισε έρευνα για τη διαγωγή του, καθώς και γι' αυτή του πρώην προστατευόμενού του και προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Η επιτροπή δεοντολογίας επέβαλε προσωρινό αποκλεισμό και στους δύο, ενώ το Σάββατο κάλεσε για την επιβολή κυρώσεων σε αμφότερους, εντείνοντας την «καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει στο ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται επίσης στο «στόχαστρο» ποινικών ερευνών σε Ελβετία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπλάτερ, ο οποίος πήρε εξιτήριο στις 12 Νοεμβρίου, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του στη συνέντευξη, ωστόσο δήλωσε ότι ευχήθηκε να είχε αποχωρήσει στο ζενίθ της καριέρας του, μετά την τελική φάση του περυσινού Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Μετανιώνω που δεν είπα στον εαυτό μου: "Μπλάτερ, έχεις φτάσει στην κορυφή, έχεις κάνει κάποια καλά πράγματα, δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα απ' αυτά, πρέπει να σταματήσεις"». Ερωτηθείς εάν αισθάνθηκε ότι ήταν κοντά στο θάνατο, απάντησε: «Ήμουν. Ήμουν κοντά ... Η πίεση ήταν τεράστια».

Η συνέντευξη, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες βράδυ, θα μεταδοθεί ολόκληρη την Τετάρτη.

Η σαββατιάτικη ανακοίνωση της επιτροπής επέφερε ένα νέο πλήγμα στην προσπάθεια του Πλατινί να διαδεχθεί τον Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA. Ο Ελβετός δήλωσε στον RFS ότι ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος είναι «ένας έντιμος άνδρας» και συνέχισε: «Εάν επιστρέψει, τότε θα εκλεγεί ... και αν επιστρέψει, τότε θα επιστρέψω κι εγώ». Ο Μπλάτερ πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε τίποτα κάτω από το τραπέζι ... ακόμη και στους κανονισμούς της FIFA, επιτρέπεται να κάνεις ένα γραπτό ή ένα προφορικό συμβόλαιο».

Σχόλια