default-image

Γκουαρντιόλα: «Mείον για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ποδόσφαιρο
Γκουαρντιόλα: «Mείον για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση για τα όσα τραγικά συνέβησαν την Κυριακή στην Λεωφόρο, πήρε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει της αυριανής (24/11) αναμέτρησης της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό για το Champions League.

O τεχνικός των Βαυαρών ρωτήθηκε αν η αναβολή του ντέρμπι των «αιωνίων» αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα του, μιας υποχρέωσε σε αγωνιστική απραξία τον Ολυμπιακό. Η απάντησή του Γκουαρδιόλα ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι πλεονέκτημα για μας ότι δεν έγινε ντέρμπι. Είναι μειονέκτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Επίσης είπε: «Πολλοί έλεγαν πριν τον πρώτο αγώνα πως θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά μετά όλοι είδαμε πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα πολύ καλή ανασταλτικά και διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ακραίους. Για μας το παιχνίδι είναι ένας τελικός και θα παλέψουμε για να γίνουμε η πρώτη γερμανική ομάδα που θα περάσει στον επόμενο γύρο»

Ερωτηθείς αν περίμενε την πορεία του Ολυμπιακού, απάντησε: «Γιατί όχι; Και πέρσι τα είχαν πάει εξαιρετικά καλά. Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα».

Όσο για τις επιλογές που θα κάνει για το βασικό σχήμα, στάθηκε στις περιπτώσεις των Αλάμπα και Μπαντστούμπερ. «Είναι κρίμα που ο Αλάμπα χτύπησε στον αγώνα με τη Σάλκε. Σήμερα δεν θα προπονηθεί και θα δούμε αύριο. Υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί να παίξει. Ο Μπαντστούμπερ είναι στην αποστολή, προπονείται κανονικά εδώ και μέρες και θα αποφασίσω αύριο αν θα τον χρησιμοποιήσω. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να πάρω την καλύτερη απόφαση για τις ανάγκες του αγώνα και της ομάδας μου. Φυσικά μου αρέσει να είναι όλοι οι παίκτες μου διαθέσιμοι και να δίνουν μάχη για όλες τις θέσεις. Δεν θέλω να λέω κάθε εβδομάδα γιατί ένας παίκτης έπαιξε ή δεν έπαιξε. Όταν κάποιος είναι στον πάγκο δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπώ».

Νόιερ: «Καλός στα εκτός έδρας ο Ολυμπιακός»

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ είπε: «Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλός εκτός έδρας. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι», είπε ο Μάνουελ Νόιερ παραμονή του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

«Ο Χόλγκερ είναι πολύ αγαπητός σε όλους, θα με έκανε πολύ χαρούμενο να μην αντιμετωπίσει άλλα πισωγυρίσματα», σημείωσε αναφορικά, για την επάνοδο του Χόλγκερ Μπανστούμπερ.

Και ο Γερμανός αμυντικός με τη σειρά του δήλωσε πανέτοιμος για την αυριανή αναμέτρηση στην Allianz Arena. «Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε νωρίς την πρώτη θέση. Η διακοπή με βοήθησε να καλύψω το χαμένο έδαφος. Έχω καλό προαίσθημα και είμαι έτοιμος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο σε ένα ακόμη παιχνίδι, έχουμε χρέος να αποζημιώσουμε τον κόσμο με μια καλή εμφάνιση», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News