default-image

Άνετα η Μπάγερν ενόψει Ολυμπιακού

Ποδόσφαιρο
Άνετα η Μπάγερν ενόψει Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πατώντας το γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε εύκολα με 3-1 από την έδρα της Σάλκε, παρέμεινε στην κορυφή της Bundesliga και πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό.

Θεωρητικά και παραδοσιακά, μια επίσκεψη στην έδρα της Σάλκε είναι δύσκολη υπόθεση. Φέτος, η Μπάγερν Μονάχου τα κάνει να φαίνονται όλα εύκολα. Οι Βαυαροί πέρασαν νικηφόρα με σκορ 3-1 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Bundesliga, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και αύξησαν στους οχτώ βαθμούς τη διαφορά από τη Ντόρτμουντ, που πέταξε βαθμούς στο λιμάνι του Αμβούργου. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αλάμπα (10'), Χάβι Μαρτίνεθ (67') και Μίλερ (90+2'), ενώ οι ηττημένοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μάιερ (17').

Πλέον, η ταξιαρχία του Πεπ Γκουαρντιόλα περιμένει το βράδυ της Τρίτης (24/11) τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του Champions League, με στόχο άλλη μια νίκη, που θα της δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η Μπάγερν με το… καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις της. Από το πρώτο σφύριγμα, οι Βαυαροί πήραν την κατοχή της μπάλας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια και μόλις στο 10' άνοιξαν το σκορ. Ήταν, βέβαια, ένα τυχερό γκολ, αφού στο σουτ του Αλάμπα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και παίρνοντας μια περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 0-1.

Η απάντηση της Σάλκε ήταν άμεση, αλλά και αυτό το γκολ ήταν απόρροια γκέλας. Ο Σανέ έκανε την κούρσα πίσω από το κέντρο του γηπέδου, πάσαρε στον Μάιερ, που έκανε το πλασέ και είδε τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Νόιερ και να καταλήγει στο βάθος της εστίας για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι φιλοξενούμενοι παρά την πίεση, δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ. Οι «βασιλικοί μπλε» περίμεναν πίσω και προσπαθούσαν, χωρίς αποτέλεσμα, να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, όπως έκαναν στη φάση που σκόραραν.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Μπάγερν ήταν αυτή που πίεζε και η Σάλκε αυτή που αμυνόταν. Οι Βαυαροί επιτίθεντο κατά κύματα και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 69ο λεπτό. Ο Ρόμπεν έκανε από δεξιά μια σέντρα «συστημένη» για το κεφάλι του Χάβι Μαρτίνες, που σηκώθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-2. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ, που «έγραψε» το τελικό 1-3.

Η ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπενάτια (70' Μπόατενγκ), Αλάμπα (83' Ραφίνια), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν (88' Κίμιχ), Ντάγκλας Κόστα, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/11

Αμβούργο - Ντόρτμουντ 3-1

(19' Λασόνγκα, 41' Χόλτμπι, 55' αυτ. Χούμελς - 87' Ομπαμεγιάνγκ)

Σάββατο 21/11

Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 2-1

(34' Τραορέ, 84' Ράφαελ - 65' Σόμπιεχ)

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 6-0

(11' αυτ. Γκάλβες, 44' 87' Κρούζε, 56' Βιερίνια, 67' Γκιλαβογκί, 78' Ντοστ)

Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ 0-4

(11' Εσβάιν, 17' αυτ. Μπαουγκαρτλ, 36' Κάλσεν-Μπράκερ, 54' Για Σέολ Κου)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 1-3

(45' Μεντόγεβιτς - 23', 39' Ερνάντες, 72' Τσαλχάνογλου)

Κολωνία-Μάιντς 0-0

Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 1-3

(17' Μάιερ - 10' Αλάμπα, 69' Χάβι Μαρτίνεθ, 90+2' Μίλερ)

Κυριακή 22/11

Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 16:30

Ίνγκολσταντ-Ντάρμσταντ 18:30

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News