Αθλητισμός

Προειδοποιεί ο Κοντονής ενόψει ντέρμπι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σταύρος Κοντονής μέσω της οποίας ζητά να αποφευχθούν τα παρατράγουδα στο αυριανό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Εξαιρετική ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών χαρακτηρίζει την αυριανή αναμέτρηση (21/11, 19:30) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ο Σταύρος Κοντονής, θέλοντας να περάσει το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Παράλληλα, τονίζεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ότι επειδή πρωταρχικός στόχος είναι η επιβολή της νομιμότητας, πως η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα: «σε περίπτωση που διαπιστώσει ακόμα και την ελάχιστη καταστρατήγηση των κανονισμών».

Αναλυτικά

«Ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών και της συγκίνησης που μόνον το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά κεντρική προτεραιότητά μας να διατηρήσουμε το «πνεύμα» του παιχνιδιού, να αποτρέψουμε κάθε σύνδεση του αγώνα με πράξεις βίας, να προστατεύσουμε το αγαπημένο άθλημα εκατομμυρίων Ελλήνων και τον αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας.

Υλοποιώντας κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, καλούμε τους φίλους του ποδοσφαίρου να σεβαστούν την κοινωνική ειρήνη, την ιστορία των δύο ομάδων και την προσπάθεια εξυγίανσης του κλίματος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση πως αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας η επιβολή της νομιμότητας και η απόλυτη εφαρμογή των υφισταμένων κανονισμών, προκειμένου τα πάντα να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, που τόσο μνημονεύουμε.

Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά, και θα παρέμβει άμεσα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ακόμα και την ελάχιστη καταστρατήγηση των κανονισμών. Η δικαιοσύνη και η ισονομία, όπως αυτές εμπεδώνονται από τις συντονισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια είναι συνεχής και οι παρεμβάσεις θα γίνονται άμεσα όταν διαπιστώνονται αδικίες και έκνομες ενέργειες».

Σχόλια