default-image

Υπό διάλυση, από οικονομική ασφυξία

Αθλητισμός
Υπό διάλυση, από οικονομική ασφυξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΝΑΙ θαύμα που υπάρχουν ακόμη μετά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και τα απομεινάρια της παρδαλής οικονομικής διαχείρισης τους, στους καιρούς των «παχιών αγελάδων», τόσες Αθλητικές Εταιρείες, που συγκροτούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έσκασαν πέρυσι στη Super Leaque με τις ΠΑΕ ΟΦΗ και Νίκη Βόλου και όσα επιμελώς έκρυψαν με άλλες, είναι απλά μια ένδειξη.

Από κει και κάτω, υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις ομάδων από τα πρωταθλήματα αλλά και την παραμονή ΠΑΕ σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, με κύριο στόχο την επαφή από τους ιδιοκτήτες τους, στο ταμείο των όποιων «εγγυημένων» εσόδων, προκειμένου να καλύπτουν μέρος από τα χρέη που κληρονόμησαν, προς το δημόσιο και σε άλλα, που θα τους επιβάρυναν άμεσα προσωπικά.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, είναι πάντως δύσκολο να αντέξουν, χωρίς έξτρα χρηματοδοτήσεις, αφού είναι αφύσικο, ειδικά στη Football Leaque, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Εξ ου και ο πίνακας με τα ονόματα των ΠΑΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια επιτήρησης.

Με την όποια λογική κι αν επιστρατευθεί, λογικό συμπέρασμα, δεν βγαίνει, για το πώς δηλαδή με περιορισμένα έσοδα, μπορούν να πληρώνουν τους παίκτες τους, τους προπονητές τους, το προσωπικό τους, τα γήπεδα τους, τη ΔΕΗ, το νερό τους και άλλα και ταυτόχρονα να καλύπτουν τις ρυθμίσεις με τα παλιά και μεγάλα χρέη και τις "φουριόζικες" υποθέσεις απαιτητών χρημάτων όπως στις περιπτώσεις «ενεργοποιήσεων ποινών».

Οι κλασικές περιπτώσεις είναι πολλές, με τελευταία ενδεικτική αυτή στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Βραζιλιάνο Τικάο προς τον οποίο θα πρέπει να πληρώσει 392.000 ευρώ για τον 30χρονο πια παίκτη που κατέγραψε μόλις 5 συμμετοχές κατά το σύντομο πέρασμά του από την ομάδα, αλλά έχει στα χέρια του απόφαση του CAS. Ανάλογες ή παρόμοιες περιπτώσεις και δη πολυάριθμες, αναμένονται σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, που ξέρουν πως ο χρόνος έχει ήδη μετρήσει αντίστροφα. Εξ ού και ο μέγας πονοκέφαλος που επικρατεί στην ΠΑΕ Εργοτέλης, που αυτή την εβδομάδα, περνάει την κρισιμότερη διατάραξη, εξ αιτίας των οικονομικών της πληγών, με την όποια παράταση απλά να επιμηκύνει το πρόβλημα, αν δεν υπάρξει λύση άμεσης και έξτρα χρηματοδότησής της.

Αποχές ποδοσφαιριστών ομάδων στη Football Leaque και στη Γ' εθνική το τελευταίο διάστημα, απλά χτυπάνε τις καμπάνες κινδύνου, για ένα αναμενόμενο γεγονός, που σώζει μόνο η εξεύρεση χρημάτων.

Επί του προκειμένου, από τον «Λόφο», που βλέπουν αλλά θέλουν «τζάμπα» οι ...αδηφάγοι Γερμανοί, τώρα που στη χώρα μας, τα βγάζουν όλα στο σφυρί…

- Κι ο  Θεός να βάλει το χέρι Του! Το έργο, το έχουμε ξαναδεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News