Αθλητισμός

Κανονικά θα γίνει στη Γαλλία το Euro

Η UEFA ανακοίνωσε ότι το Euro 2016 θα διεξαχθεί οριστικά και αμετάκλητα στη Γαλλία (10 Ιουνίου με 10 Ιουλίου) κόντρα στα σενάρια που ήθελαν να αλλάζει έδρα λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μπορεί να υπήρχε φόβος μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, μπορεί να υπήρχαν ανησυχία και αντιδράσεις, ωστόσο η UEFA ανακοίνωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για αλλαγή της διοργανώτριας χώρας και έτσι το πλάνο προχωρά ως έχει.

«Η κλήρωση του EURO θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και η τελική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου ως τις 10 Ιουλίου 2016» αναφέρεται στην επίσημη τοποθέτηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που κόπασε οριστικά τις όποιες «μουρμούρες» υπήρχαν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως το EURO θα μπορούσε να γίνει στόχος επίθεσης. Από την αρχή του πρότζεκτ έχει ληφθεί υπόψη πιθανή τρομοκρατική απειλή. Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση του EURO θα συνεχίσουν τη δουλειά τους και θα παρακολουθούν από κοντά το επίπεδο κινδύνου. Για πάνω από τρία χρόνια τώρα, η ασφάλεια έχει δουλέψει στενά με τις Αρχές ώστε να αναπτύξει τους πιο κατάλληλους μηχανισμούς και να εγγυηθεί έτσι την ασφάλεια του τουρνουά. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα», συνεχίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια