default-image

Με απίστευτη ανατροπή ο Κόροιβος 67-65 τον Άρη

Μπάσκετ
Με απίστευτη ανατροπή ο Κόροιβος 67-65 τον Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επική ανατροπή, ο Κόροιβος νίκησε με 67-65 τον Άρη φτάνοντας τις τέσσερις νίκες έως τώρα στο πρωτάθλημα της Α1.

Με... σοκ άρχισε το παιχνίδι αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντάρελ Χάρις έπεσε άσχημα στο παρκέ μετά από μια διεκδίκηση ριμπάουντ, χτύπησε το κεφάλι του και έμεινε ακίνητος. Οι αντιδράσεις όσων βρέθηκαν γύρω του μαρτυρούσαν κάτι σοβαρό, όμως, ευτυχώς μετά από λίγα λεπτά αγωνίας, ο Αμερικανός στάθηκε στα πόδια του, περπάτησε μέχρι τα αποδυτήρια και λίγο αργότερα επέστρεψε υγιέστατος στον πάγκο και ξαναμπήκε στο ματς.

Αυτό, το ματς, ήταν συναρπαστικό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τα όποια προβαδίσματα να είναι με τις ελάχιστες διαφορές. Ντέιβις και Τρότερ οδηγούσαν επιθετικά τον Κόροιβο που προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 23-22, Ουάιτ και Μακ Νιλ τον Άρη που πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 39-38.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην τρίτη περίοδο, με την άμυνα του Άρη να... σβήνει τα φώτα για τους γηπεδούχους. Με επί μέρους σκορ δεκαλέπτου 17-6, ο Άρης μπήκε στην τελευταία περίοδο προηγούμενος με 56-44 και φυσικά έχοντας πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, στην οποία το δίδυμο Μακ Νιλ και Ουάιτ συνέχιζε να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, αλλά και με τον Σίμτσακ να έχει δώσει τον αμυντικό ρυθμό που επιζητούσε ο προπονητής του.

Ο Άρης έδειχνε αποφασισμένος να κρατήσει αυτό το προβάδισμα και το κατάφερνε μέχρι το 36', όταν και ήταν μπροστά με 51-63 δείχνοντας να οδεύει προς μια άνετη νίκη. Ο Κόροιβος όμως δεν είχε ει την τελευταία του λέξη που ήταν... εκκωφαντική. Με σερί 16-2 βρέθηκε 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να προηγείται με 67-65, σκορ που διαμόρφωσε ο ασταμάτητος Ντέιβις και ήταν το τελικό αφού μετά το τάιμ άουτ του Άρη, ο Μακ Νιλ επιχείρησε το τρίποντο της νίκης και αστόχησε.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 21(2), Χριστοδούλου 4, Βασιλ΄ποπουλος 2, Κάουνσιλ 8(2), Χάρις 8, Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 5(1), Τρότερ 15(1), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πελεκάνος 4, Ουάιτ 13, Ουότερς 2, Χάγκινς 2, ΜακΝιλ 21, Ξανθόπουλος 7, Ζάρας 6(1), Κοέν, Μούρτος, Σίμτσακ 6.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News