default-image

Προσπαθούν να επανορθώσουν στη Ρωσία

Σπορ
Προσπαθούν να επανορθώσουν στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμηλώνουν τους τόνους στη Ρωσία και ξεκινούν  τις διαδικασίες για να ανατραπεί η απόφαση της IAAF και να μπορέσουν οι αθλητές να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις για την αποβολή της Ρωσίας από την IAAF ήρθαν και δείχνουν το τι θα επακολουθήσει. Οι Ρώσοι θέλουν να κατεβάσουν τους τόνους και να δώσουν μία μάχη με το χρόνο ώστε να προλάβουν οι αθλητές τους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στίβου της Ρωσίας, Βαντίμ Ζελιτσένοκ τόνισε: "Πιστεύω ότι το συμβούλιο της IAAF πήρε μια αυστηρή απόφαση, αλλά αυτό έγινε και πλέον θα κάνουμε τα πάντα για να επανορθώσουμε την κατάσταση. Το σημαντικότερο είναι οι αθλητές μας να μπορέσουν να διαγωνιστούν και πάλι σε διεθνείς διοργανώσεις το συντομότερο δυνατό".

Από την πλευρά του ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο είπε: "Η αποβολή ουσιαστικά είναι προσωρινή. Μια ομάδα ειδικών θα εξετάσει το ζήτημα. Πιστεύω ακόμα ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε τα πάντα"

Αντίδραση είχαμε και από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της, Αλεξάντερ Ζούκοβ, δήλωσε: "Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας είναι έτοιμη για να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να επαναφέρει την ARAF μέσα στα απαιτούμενα από την IAAF και από τους κανονισμούς του αντιντόπινγκ. Αυτό πρέπει να γίνει αποτελεσματικά και το συντομότερο δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε την παρουσία των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς αγώνες"

Την ώρα που οι Ρώσοι φαίνεται να θέλουν να ρίξουν τους τόνους υπάρχουν μέλη της IAAF που δείχνουν αποφασισμένα για όλα. Οι δηλώσεις του Εντ Γουόρνερ ήταν εκείνες που τράβηξαν πάνω τους τα περισσότερα βλέμματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στίβου της Μεγάλης Βρετανίας τόνισε πως υπάρχουν και άλλες χώρες που προβληματίζουν την IAAF, ενώ κάλεσε όλες τις Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων να εξετάσουν τους Ρώσους αθλητές.

"Το παγόβουνο χωρίστηκε και κατευθύνεται σε δύο διαφορετικές πλευρές. Υποθέτω ότι υπάρχουν και άλλες τέσσερις, πέντε μπορεί και έξι χώρες με τις οποίες υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι όλος ο αθλητικός κόσμος πρέπει να κοιτάξει στον αθλητισμό της Ρωσίας και να δει εάν οι άνδρες ή οι γυναίκες που αγωνίζονται σε οποιοδήποτε αγώνισμα είναι καθαροί.

Δεν έχουν ισχυρό καθεστώς αντι-ντόπινγκ. Κοιμούνται στη δουλειά και πρέπει να ξεριζωθούν" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News