Αθλητισμός

Αποκλεισμός της Ρωσίας από την IAAF

Γρήγορες ήταν οι αποφάσεις της IAAF, η οποία απέκλεισε τη ρώσικη ομοσπονδία από όλες τις διοργανώσεις μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκάλυψε η έκθεση της WADA.

Το πόρισμα (έκτασης 325 σελίδων) του Ντικ Πάουντ, του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης καταπολέμησης του ντόπινγκ, ο οποίος για περίπου 11 μήνες συγκέντρωνε στοιχεία, κατέγραψε σωρεία παραβιάσεων του κανονισμού περί ντόπινγκ από την ρωσική ομοσπονδία στίβου και ως εκ τούτου ζητήθηκε η παραδειγματική τιμωρία της ρωσικής ομοσπονδίας από την IAAF, κάτι που τελικά έγινε την Παρασκευή (13/11).

Στην συνεδρίασή της, με ψήφους 22-1 πήρε την απόφαση να αποκλείσει την Ρωσία από κάθε διοργάνωσή της, γεγονός που σημαίνει πως οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να παίρνουν μέρος μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και όχι σε αυτές που είναι υπό την αιγίδα της IAAF.

Η ανακοίνωση της IAAF: "Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη συμμετοχή της Ρωσίας ως μέλος της IAAF αλλά και του συμβουλίου ομοσπονδιών του στίβου.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή 201η Συνεδρίαση του συμβουλίου της IAAF, που έγινε με την μορφή τηλεδιάσκεψης την οποία προέδρευσε από το Λονδίνο ο πρόεδρος, Σεμπάστιαν Κόου.

Από το σύνολο των 24 μελών του Συμβουλίου που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη, τα 22 ψήφισαν υπέρ της αποβολής, και το ένα κατά.

Το μέλος από τη Ρωσία δεν είχε δικαίωμα ψήφου".

Σχόλια