Αθλητισμός

Για λανθασμένη κλήση μίλησε ο Ολυμπιακός

Προθεσμία ως την Παρασκευή πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για τη ρήψη φωτοβολίδας στον αγώνα με τη Βέροια.

Κατά την εκδίκαση της έφεσης για την τιμωρία μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 43.000 ευρώ) μετά από ρίψη φωτοβολίδων στον αγώνα με τη Βέροια ο Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε τελικά προθεσμία ως την Παρασκευή προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως «… είμαστε σε χαλεπή θέση και δεν μπορούμε να δικάσουμε με βάση πεπατημένες του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να αναληφθούμε για ποιο λόγο η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές. Η απορία μας είναι για ποιο λόγο αυστηροποιήθηκε ο κανονισμός της ΕΠΟ τόσο πολύ», για να παρέμβει ο Αλέξης Κούγιας (που ήταν στην αίθουσα εκπροσωπώντας τη Λάρισα σε δική της υπόθεση) λέγοντας πως «… η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές για να εκθέσει τους τακτικούς δικαστές».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θεόδωρος Γιαννίκος, τόνισε στην αγόρευσή του πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ έκανε λόγο και για προσπάθεια από συγκεκριμένα ΜΜΕ να τιμωρηθεί ο σύλλογος. «Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας τα εισιτήρια πουλήθηκαν κανονικά από τη γηπεδούχο ομάδα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληθεί σε απολογία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη. Επί των πραγματικών περιστατικών η κλήση μας είναι λανθασμένη. Το φύλλο αγώνα λέει ότι στο 20ο λεπτό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πέταξαν έναν πυρσό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό και τίποτα άλλο. Η ρίψη ενός πυρσού στον αγωνιστικό θεωρήθηκε ότι είναι φωτοβολίδα ευθείας βολής και υπάχθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο. Η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει φωτοβολίδα. Η συγκεκριμένη δίκη έγινε και στα τηλεοπτικά κανάλια και συγκεκριμένες εκπομπές και έγινε καμπάνια ώστε ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί. Την ίδια μέρα η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε αλλά το πρόστιμο ήταν μόνο 9.000 ευρώ».

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν το απόγευμα της Παρασκευής ή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια