Αθλητισμός

ΣΔΥΗ: Επιδόσεις πρωταθλητισμού και ρεκόρ συμμετοχών στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Αγώνας ορόσημο για την παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα της Κρήτης, με πανελλήνιες διαστάσεις, αποδείχθηκε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ηρακλείου, ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας.

Με επιδόσεις που κατοχύρωσαν θέσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου των γυναικών και με 75 συμμετοχές αθλητών-τριών στα αγωνίσματα των 5 km,10 km και του Μαραθωνίου , ο Σ.Δ.Υ.Ηρακλείου πραγματοποίησε μια απο τις δυναμικότερες παρουσίες αθλητικού συλλόγου της Κρήτης στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στις 50 καλύτερες Ελληνίδες Μαραθωνοδρόμους δύο αθλήτριες του Σ.Δ.Υ.Ηρακλείου

Ξεχωριστή στιγμή για τον σύλλογο ο τερματισμός των Ευγενία Γαργεράκη και Ελίνας Γυφτοπούλου.Η 26χρονη εκπαιδευτικός της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης με χρόνο 3:34:55 και η 24χρονη φιλόλογος Ελίνα Γυφτοπούλου με χρόνο 3:36:05 κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην ελίτ των Ελληνίδων Μαραθωνοδρόμων στην παρθενική τους παρουσία στο Μαραθώνιο αγώνισμα.Μάλιστα και οι δυο με τους χρόνους που σημείωσαν θα συμμετέχουν πλέον στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.Στην κατηγορία των ανδρών σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις απο αθλητές του Συλλόγου οι οποίοι είτε συμμετείχαν για πρώτη φορά , είτε έχουν μικρή εμπειρία στο απαιτητικό αγώνισμα του Μαραθωνίου.

Αξιόλογες επιδόσεις σημειώθηκαν και στα αγωνίσματα των 5 km και 10 km που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Μάλιστα στην κατηγορία γυναικών στο αγώνισμα των 10km η 22χρονη ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία Μαλιαρού με χρόνο 48:37 κατάφερε να κερδίσει και εκείνη την είσοδο της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σχόλια