Αθλητισμός

Παρέμβαση Κοντονή για την απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη

Επίσημη τοποθέτηση επί της απόφασης της ΕΕΑ για την τιμωρία του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε ο Σταύρος Κοντονής.

Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι σέβεται τα αρμόδια όργανα και δεν εκφράζει γνώμη για τις αποφάσεις τους, ωστόσο αφήνει αιχμές για τον τρόπο που ελήφθη αυτή για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Στον επίλογο, λοιπόν, της δήλωσης του ο Κοντονής μιλά για «παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών», αναφερόμενος στη σχετική ψηφοφορία που έγινε.

Εκεί ο πρόεδρος της ΕΕΑ Κ. Παπαλάκης δεν επέτρεψε στο μέλος της Επιτροπής Π. Περράκη να ψηφίσει, διότι δεν ήταν στην συνεδρίαση την ημέρα που συζητήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση. Προφανώς, λοιπόν, στην δήλωση του ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρεται στον αποκλεισμό Περράκη από την ψηφοφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Όπως έχω πολλές φορές κατηγορηματικά δηλώσει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε σε άλλες εποχές, σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία των αρμόδιων οργάνων, χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο τους ή να επηρεάζει καθοιονδήποτε τρόπο τις αποφάσεις τους. Αυτό συμβαίνει και με την Ε.Ε.Α., σε όλες τις υποθέσεις που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί.

Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στην ουσία οποιασδήποτε υπόθεσης ούτε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την ορθότητα ή μη οποιασδήποτε απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε θιγόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τον έλεγχο κάθε απόφασης ή την επανεξέτασή της από την ίδια την Επιτροπή.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Πολιτεία είναι η εμπέδωση της νομιμότητας, κυρίως όμως να διαβεβαιώσω ότι δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Αυτή είναι η επιδίωξη και η σταθερή θέση μας».

Σχόλια