Αθλητισμός

Δέλλας: Πιστεύω στο υλικό του Ατρομήτου

Αυτό που ζητούσαν, ο μεν Ατρόμητος για τον διάδοχο του Μιχάλη Γρηγορίου, ο δε Τραϊανός Δέλλας για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών, όπως παραδέχτηκαν και οι δύο πλευρές κατά την παρουσίαση του «Κολοσσού»...

«Θέλω να καλωσορίσω στην οικογένεια του Ατρόμητου τον Τραϊανό Δέλλα. Ήταν μια συνειδητή απόφαση μετά τη λύση της συνεργασίας με τον κύριο Γρηγορίου. Όπως καταλαβαίνετε ως ομάδα θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες σε Έλληνες προπονητές και κυρίως σε φιλόδοξους ανθρώπους που βαδίζουν στα ίδια χνάρια με την ομάδα. Όταν τέθηκε θέμα λύσης με τον κύριο Γρηγορίου, η πρώτη μας σκέψη ήταν ο Τραϊανός Δέλλας.

Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει δείξει σαφές δείγμα δουλειά στην προηγούμενη ομάδα του. Από τις κουβέντες που είχαμε, είδαμε ότι ο κύριος Δέλλας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας. Είναι πρωτόγνωρο για την ομάδα να βρίσκεται στην τωρινή θέση και πρώτο μέλημά μας είναι να επανέρθουμε στο δρόμο των επιτυχιών, με το μότο «να είμαστε όλοι μαζί». Είμαι πολύ αισιόδοξος, δεν έχω χάσει την πίστη μου και οι παίκτες πλέον πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Από σήμερα κάνουμε μια επανεκκίνηση και αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό θέλουμε να φέρουμε τον Ατρόμητο εκεί που του αξίζει και εκεί που τον έχει συνηθίσει ο φίλαθλος κόσμος. Θέλων να ευχηθώ στο νέο προπονητή να είναι τυχερός, γιατί και ο Μιχάλης (σ.σ. Γρηγορίου) δούλεψε με ευσυνειδησία και με πολλή όρεξη, αλλά δεν είχε τύχη. Έτσι είναι η μπάλα. Εμείς θα τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έχεις και την αλεπού τον Μπουρουτζίκα.», τόνισε στην πρώτη του τοποθέτηση ο ισχυρός άνδρας του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Ο 39χρονος προπονητής από τη δική του πλευρά ανέφερε: «Θα σταθώ στην κουβέντα που είπε ο πρόεδρος ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στο πώς με προσέγγισε από την πρώτη στιγμή. Αυτό έγινε αφού έλυσε τη συνεργασία της με τον προηγούμενο προπονητή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν θα μπορούσε να συζητήσω με οποιαδήποτε ομάδα είχε προπονητή. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι γιατί πιστεύω στο υλικό της ομάδας. Όπως πάντα ο Ατρόμητος διαθέτει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει μέσα από σκληρή δουλειά όπως είναι η δική μου φιλοσοφία και του προέδρου να επαναφέρουμε την ομάδα και να τη φέρουμε εκεί που της αξίζει πραγματικά.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ κοντά και είναι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε. Αυτό που θα αλλάξει είναι η ψυχολογία και πάνω εκεί θα χτίσουμε.

Με ξέρετε, δεν θέλω να λέω πολλά λόγια και θέλω να μιλάει απλά η δουλειά μου. Πρέπει να έχω συμπαραστάτες τη διοίκηση και κυρίως τους παίκτες μου. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το “τέλμα” που έχει περιέλθει

Η φιλοσοφία που μου αναλύθηκε κατάλαβα ότι είμαστε στο ίδιο σκεπτικό. Φαντάζομαι και οι παίκτες. Όλοι μαζί να δουλέψουμε, να σκύψουμε το κεφάλι και να προχωρήσουμε μπροστά..

Στη συνέχεια ο Τραϊανός Δέλλας δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα για το αν μπορεί να μεταλαμπαδευτεί το προσόν της προσωπικότητας στους παίκτες του:

«Η προσωπικότητα για τους ποδοσφαιριστές μπορεί να χτιστεί σε πορεία χρόνου. Αλλά το σημαντικότερο είναι να χτιστεί η μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Εκεί θέλω να βασιστώ και εκεί θα χτίσουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Το να κοιτάς από μια απόσταση τι έγινε χθες δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να κοιτάξουμε το σήμερα και να δουλέψουμε για το αύριο, το οποίο πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερο. Σε αυτό θα χρειαστούν όλοι και ιδιαίτερα ο κόσμος που αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικός που δεν πάνε καλά τα πράγματα».

Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός που θέλησε να συμπληρώσει: «Θέλω να συμπληρώσω επειδή ο Τραϊανός είναι σεμνός και δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό του και εδώ έχουμε έρθει να μιλήσουμε για τον Ατρόμητο. Επειδή είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, είδα ποδοσφαιριστές στην προηγούμενη ομάδα του Τραϊανού που ήξερα τι έκαναν και πού έπαιζαν και είδα να φτάνουν στη Super League και να φτάνουν μέχρι την Εθνική και να κάνουν πολύ σοβαρά πράγματα. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται να φτάσεις πουθενά. Είδα ποδοσφαιριστές που ήταν μετριότητες και στα χέρια του Τραϊανού να φτάνουν στην πόρτα της Εθνικής και μπράβο στα παιδιά αυτά».

Για το πώς πείστηκε να έρθει στον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την ΑΕΚ: «Όταν πιστεύεις αυτό που κάνεις και πιστεύουν σε σένα, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις. Αυτό είναι και το κίνητρό μου. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι με προσέγγισαν και μου έδειξαν ότι με θέλουν, ξέροντας σε ποια ομάδα ήμουν, δεν υπήρχε λόγος να περιμένω. Να περιμένω τι; Το θέμα για μένα είναι η δουλειά. Μέσω αυτής θα μπορώ να αναδειχθώ και με τα εφόδια που μου δίνει η ομάδα. Κίνητρο είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε έναν νέο προπονητή σαν εμένα σε μια δύσκολη στιγμή, όπως κίνητρο για μένα είναι να βάζω στόχους. Ήρθα εδώ, είμαι εδώ για να βοηθήσω να αναδειχθούμε. Αυτό είναι το κίνητρο. Θέλω να προσφέρω».

Για τα αρνητικά που εντόπισε στον Ατρόμητο μέσω των αναμετρήσεων στη Super League: «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για αυτά. Αυτά έχουν περάσει. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά, γιατί έχει περάσει στην Ελλάδα ότι ο προπονητής είναι μπαμπούλας. Συνεργάτες είμαστε. Θέλω να δω τι έχουν να μου πουν και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που θα μου πουν. Δεν είναι το καλό του Δέλλα, του Σπανού, αλλά είναι το καλό της ομάδας. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Για το πότε πιστεύει ότι η ομάδα θα αρχίσει να φτάνει κοντά στα δικά του «θέλω»: «Ακόμα δεν έχω μιλήσει με τους παίκτες. Μην βιάζεστε λοιπόν. Δεν μπορούν να αλλάξουν πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη. Μόνο η ψυχολογία μπορεί να διαφοροποιηθεί. Το έχω ξαναπεί ότι οι παίκτες που έχω τώρα είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Από Γενάρη υπάρχουν οι κύριοι Σπανός και Αγγελόπουλος να τους ρωτήσετε».

Για το αν στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα ρίξει το βάρος στην ψυχολογία: «Ο ερχομός ενός προπονητή τις πρώτες μέρες αλλάζει την ψυχολογία. Όχι ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον προηγούμενο προπονητή, ίσα-ίσα έχω ακούσει τα καλύτερα. Αυτό από μόνο του θα δώσει μια ώθηση στους ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι του Σαββάτου. Στη διακοπή θα πέσει μεγαλύτερο βάρος σε κάποια πράγματα που έχω διαπιστώσει και θα δω στην πορεία».

Σχόλια