Αθλητισμός

Η UEFA "απάντησε" με ορισμό στην ανεξήγητη αποπομπή Κουκουλάκη

Με αφορμή τον ορισμό του Μιχάλη Κουκουλάκη στον αγώνα των πρωτοπόρων του 12ου ομίλου του Europa League Αθλέτικ Μπιλμπάο-Παρτιζάν Βελιγραδίου, το σκάνδαλο της ΚΕΔ/ΕΠΟ να τον αποσύρει από τους πίνακες διεθνών διαιτητών, επανήλθε δριμύτερο.

Πιθανότατα μάλιστα αυτός ο κορυφαίος ορισμός από την επιτροπή διαιτησίας της UEFA, να αποκαλύπτει την αντίθεση της, αποτελώντας και μια καραμπινάτη απάντηση στις ελληνικές προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, ισχυροποιεί τα σενάρια που επιμένουν ότι ο Ηρακλειώτης διαιτητής, «δεν τους έκανε τα χατίρια» στο εσωτερικό. Πέραν από το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει τουλάχιστον η επίσημη αιτιολόγηση να μην συμπεριλάβουν στους νέους πίνακες διεθνών, έναν διαιτητή Ά κατηγορίας FIFA, σε εξαιρετική ηλικία, με εγγυημένα παιγνίδια στο Europa Leaque και στα προκριματικά εθνικών ομάδων και δη με αυξάνοντα ρυθμό στην τρέχουσα σεζόν. Με πιο κριτήριο το αποφάσισαν; Πάντως όχι ποδοσφαιρικό και αξιοκρατικό.  

Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουν κενή τη θέση της χώρας στην Α' κατηγορία και να γεμίζουν τη λίστα με διαιτητές (όχι με τόσο καλό όνομα στο εσωτερικό οι περισσότεροι) στη Γ' κατηγορία. Σίγουρα ο ορισμός του Μιχάλη Κουκουλάκη στο παιγνίδι του Βαλβέρδε, εξέθεσε τις επιλογές και δείχνει ότι ο Κύρος Βασσάρας, έχει «μεταλλαχθεί», από τον Βασσάρα που στήριζε με κάθε κόστος την διαιτητική του άποψη. Αν είναι δική του, οφείλει αιτιολόγηση. Με ότι μπορεί να καταλάβει κανείς…

Αναφορικά με την σιωπηλή στάση των τοπικών ποδοσφαιρικών φορέων (ΕΠΣΗ, Διαιτητές κλπ), το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι την προτίμησαν γιατί μπορεί να έχαναν με όποια αντίδραση τους, μια επόμενη διαιτητική επιλογή, αλλά κι αυτό δεν επαρκεί στη δυναμική της τοπικής Ένωσης. Κάποια άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την όχι και τόσο θερμή σχέση Κουκουλάκη - ΕΠΣΗ (μάλλον απόμακρη), έτερον εκάτερον, σε σημεία που μπορεί να μην έχουν και άδικο.

Σχόλια