Αθλητισμός

Θέλει επιθετικό ο Πογέτ

Αυτό που έγινε εμφανές σ’ ένα ακόμα ντέρμπι της ΑΕΚ -ότι χρειάζεται ενίσχυση στη γραμμή κρούσης- επεσήμανε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0) ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Ουρουγουανός δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Αφού ανέφερε λοιπόν ως μόνο μελανό σημείο την τελική πάσα, σημείωσε με νόημα πως θα ήταν όμορφο να είχε έναν ακόμα επιθετικό στον πάγκο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ:

Για το ντεμπούτο του σε ένα ντέρμπι: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσω το ποδόσφαιρο από το να είμαι φιλοξενούμενος στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω τους παίκτες μου σε σημαντικό παιχνίδι. Μου άρεσε πολύ η ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε να αλλάξουμε την τακτική μας με μία αλλαγή. Με την είσοδο του Κορδέρο αποκτήσαμε την ηρεμία για να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Ήταν τυπικό παιχνίδι όπου θα κέρδιζε όποιος έβαλε το γκολ. Δεν το έβαλε κανείς και μείναμε στην ισοπαλία».

Για την εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: «Χάσαμε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μία επίθεση μετά την άλλη. Δώσαμε 10-15’ στους παίκτες, αλλά μετά έπρεπε να κάνουμε κίνηση από τον πάγκο. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μου έδειξαν πως μπορώ να υπολογίζω σε αυτούς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν μπορώ να ψάξω ένα αδύνατο σημείο, ήταν εκείνο για την τελευταία πάσα που μας έλειψε».

Για την απόσταση από την κορυφή: «Πιστεύω ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης ή θέλησης για παιχνίδι, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω. Για θέματα αγωνιστικά, θα τα δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Θα ήταν πολύ όμορφο να έχουμε τουλάχιστον έναν επιθετικό στον πάγκο, τουλάχιστον έναν.

Η αλήθεια είναι πως θα δουλέψω πολύ για να περάσω τη φιλοσοφία μου στους παίκτες, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο. Εμείς έχουμε μόνο μία επιλογή. Να αποφύγουμε κάθε λάθος για το μέλλον, να μη χάσουμε βαθμούς. Αλλά αν ο Ολυμπιακός δεν χάσει βαθμούς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Σχόλια