default-image

Νικητής στο GP του Μεξικό ο Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Νικητής στο GP του Μεξικό ο Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δωδέκατη νίκη στην καριέρα του πήρε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο πρώτο Grand Prix που έγινε στο Μεξικό μετά το 1992. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes είχε την πρωτοπορία από την αρχή του αγώνα κι άντεξε μέχρι τέλους την πίεση του Λιούις Χάμιλτον, που τερμάτισε μεν δεύτερος, αλλά έχει από την περασμένη εβδομάδα εξασφαλίσει μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Τρίτος τερμάτισε ο Βαλτέρι Μπότας με Williams παίρνοντας θέση στο πόντιουμ για όγδοη φορά στην καριέρα του. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κβίατ, Ρικιάρντο, Μάσα, Χούλκενμπεργκ, Πέρες, Φερστάπεν και Γκροζάν.

Μόλις έναν γύρο κράτησε ο αγώνας για τον Φερνάντο Αλόνσο, που ανέφερε πρόβλημα στην ισχύ του μονοθεσίου του και εγκατέλειψε. Κίμι Ραϊκόνεν και Βαλτέρι Μπότας μετά το Grand Prix της Ρωσίας είχαν ξανά μια δυνατή επαφή στον 26ο γύρο με αποτέλεσμα ο Φινλανδός πιλότος να τεθεί νοκ άουτ. Η καταστροφή για τη Ferrari ολοκληρώθηκε στον 53ο γύρο, όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ έπεσε στις μπαριέρες και η «σκουντερία» είδε και τα δύο της μονοθέσια να αποτυγχάνουν να τερματίσουν για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της Αυστραλίας το 2006! Μάλιστα έτσι μπήκε κι ένα τέλος στο σερί 20 αγώνων όπου η Ferrari έπαιρνε βαθμούς.

Επόμενος αγώνας, προτελευταίος της σεζόν, είναι αυτός που θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου στη Βραζιλία, ενώ η αυλαία του πρωταθλήματος πέφτει στις 29 του μήνα στο Άμπου Ντάμπι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News