default-image

Γίνεται 200άρης ο Σφαιρόπουλος

Αθλητισμός
Γίνεται 200άρης ο Σφαιρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αντιμετώπισε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ, την ομάδα από την οποία άρχισε την επαγγελματική, προπονητική του καριέρα.

Το παιχνίδι όμως της Δευτέρας (2/11) στο PAOK Sports Arena θα είναι ιδιαίτερο για τον προπονητή του Ολυμπιακού αφού σε αυτό θα συμπληρώσει 200 παρουσίες ως "head coach" στους πάγκους της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η διαδρομή αυτή άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου 2001. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Κώστα Φλεβαράκη από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε ντέρμπι με τον Άρη, που ήταν μάλιστα νικηφόρο.

Ο "Δικέφαλος" επικράτησε με 77-76 χάρη στον οίστρο του Αγγελου Κορωνιού που είχε 25 πόντους με 7/11 τρίποντα και από εκείνο το βράδυ άρχισε η καταμέτρηση των 199 μέχρι σήμερα αγώνων του Θεσσαλονικιού προπονητή.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα γίνει αύριο ο 22ος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος -από καταβολής Α' Εθνικής- που θα φτάσει τα 200 παιχνίδια σε αυτό. Μόλις δύο εβδομάδες πριν σε αυτό το "κλαμπ" προπονητών, μπήκε ο επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του στον ΠΑΟΚ, νυν τεχνικών των Τρικάλων BC Aries Κώστας Φλεβαράκης.

Εξάλλου, με τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αρκαδικό, ο Σφαιρόπουλος έφτασε τις 119 και "έπιασε" στην 20η θέση όλων των εποχών τον αείμνηστο Ανέστη Πεταλίδη. Με την επόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα φτάσει στη 18η θέση της σχετικής λίστας με 120, τον Νίκο Μήλα και τον αείμνηστο Θέμη Χολέβα.

Ο Σφαιρόπουλος κοουτσάρισε για πρώτη φορά σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης

Τα περισσότερα από αυτά τα 199 παιχνίδια, τα έδωσε ως προπονητής του Κολοσσού H Hotels, 84 στο σύνολο της τριετίας που πέρασε στη Ρόδο. Αναλυτικά η διαδρομή του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανά σεζόν και ομάδα μέχρι το αυριανό επίτευγμα των 200 παιχνιδιών…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News