Αθλητισμός

Υπερήφανος ο Σκίμπε

Το «τιμόνι» της Εθνικής Ελλάδας, μετά από περίπου πέντε χρόνια περνάει ξανά σε γερμανικά χέρια. Η εποχή Μίκαελ Σκίμπε στην εθνική ομάδα ξεκινά, με τον 50χρονο προπονητή από το Γκελσενκίρχεν να γίνεται ο δεύτερος Γερμανός που θα καθίσει στην άκρη του «γαλανόλευκου» πάγκου.

Πρώτος ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010 μετά το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Η μοίρα του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, στο ξεκίνημά του στην Ελλάδα, είναι παρόμοια με του συμπατριώτη του όταν ανέλαβε το 2001. Ο Μίκαελ Σκίμπε καλείται να βγάλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον αγωνιστικό βάλτο όπου έχει βυθιστεί και παράλληλα να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και ακολούθως έκανε τις πρώτες του δηλώσεις εκφράζοντας την επιθυμία του να οδηγήσει εκ νέου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε επιτυχίες.

«Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδας. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που με επέλεξε να είμαι στην Εθνική. Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι Έλληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο», δήλωσε ο Σκίμπε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης ανέφερε: «Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία έχουμε τον νέο μας προπονητή. Είναι σε μια ηλικία που μπορούμε να διανύσουμε αρκετό χρόνο μαζί. Η απόφαση να του αναθέσουμε την ευθύνη δεν ήταν εύκολη. Ψάξαμε για την καλύτερη λύση, γιατί η ομάδα άξιζε την καλύτερη επιλογή. Διότι ο κ. Σκίμπε έχει την εμπειρία και από συλλόγους και από την Εθνική Γερμανίας. Η ηλικία του τού επιτρέπει να μείνει για πολλά χρόνια. Μαζί με τον κ. Τσάνα και τη συμπαράσταση των παικτών, ελπίζουμε η ομάδα να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Θέλω να τονίσω ότι το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα για την επιλογή του κ. Σκίμπε. Πιστεύω στην επιτυχία του. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μίλησα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Γερμανίας και με άλλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσετινέ που τον πρότεινε χωρίς καμία ανταμοιβή για τον ίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον παίκτη μας, τον κ. Φάνη Γκέκα, που μου έδωσε το τηλέφωνο του κ. Σκίμπε και του τηλεφώνησα».

Σχόλια