default-image

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Μπαρτσελόνα (77-52)

Μπάσκετ
Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Μπαρτσελόνα (77-52)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σώμα στη Βαρκελώνη, το μυαλό στην Αθήνα. Οι λαβωμένοι πράσινοι ήταν αγνώριστοι και... σε άλλο γήπεδο απέναντι στον κακό τους δαίμονα, την Μπαρτσελόνα και ηττήθηκαν με το βαρύ 77-52.

Σα να μην πήγε στη Βαρκελώνη… Ο Παναθηναϊκός ήταν… εντυπωσιακά κακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα και επιστρέφει στην Αθήνα με τη δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα, το βαρύ 77-52 και την ένατη σερί αποτυχία απέναντι στους μπλαουγκράνα.

Οι πράσινοι (χωρίς Γιάνκοβιτς, Κούζμιτς) βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς με διψήφιες διαφορές, στην τρίτη περίοδο είχαν ένα ξέσπασμα και μείωσαν στους επτά (48-41), αλλά μετά τους πήρε η... κάτω βόλτα με το σκορ να ξεφεύγει.

Σε ένα… άτσαλο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο λόγω των τριπόντων του Περπέρογλου (6-4), αλλά γιατί ο Έλληνας άσος είχε κερδίσει δύο γρήγορα φάουλ απ' τον Πάβλοβιτς κι ένα απ' τον Ραντούλιτσα (που εξίσου αποσύρθηκε νωρίς με δύο). Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης μπήκαν άρον-άρον στο παρκέ και ένα μακρινό σουτ του πρώτου έφερε το 10-9 στο 7'. Οι Καταλανοί ξέφυγαν για πρώτη φορά με έξι (15-9), όχι γιατί έκαναν κάτι… σούπερ, αλλά διότι οι πράσινοι έχαναν εύκολα καλάθια (ακόμα και κάτω από τη ρακέτα), έκαναν λάθη στην επίθεση και μοιραία δεν έβρισκαν σκορ στο πέντε εναντίον πέντε. Το 17-11 αποτύπωνε εν μέρει την εικόνα του ματς, με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να 'ναι μπλοκαρισμένοι.

Με τον Ντόελμαν να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει γρήγορα-γρήγορα τη «ζημιά» με έξι πόντους, η Μπάρτσα επωφελήθηκε την αποδιοργάνωση του Παναθηναϊκού (λάθη σε πάσες, κακός Πάβλοβιτς, προβλήματα στην οργάνωση για Διαμαντίδη-Καλάθη, αστοχία) και «εξαφανίστηκε» με 27-13! Ο Σάλε έριξε στο παρκέ τον «φορτωμένο» με δύο φάουλ Ραντούλιτσα και ο Σέρβος πήρε «παραμάζωμα» την καταλανική άμυνα, πετυχαίνοντας επτά πόντους. Όσο όμως αυτός έβαζε, άλλο τόσο η ομάδα του δεχόταν πίσω… εύκολα, με τον Αρόγιο να «τιμωρεί» την κακή εκδοχή της ζώνης (με back to back τρίποντα) και τον Ντόελμαν να συνεχίζει απτόητος για το 38-22. Το μόνο που κατάφερε ο κακός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν να… περιορίσει κάπως τη ζημιά, στους 14 (42-28), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 11 λάθη, 1/7 τρίποντα και 10/21 δίποντα.

Μέσα απ' την άμυνα, πάντα βρίσκεις ενέργεια και ρυθμό στην επίθεση. Αυτό έκανε ο «μεταμορφωμένος» Παναθηναϊκός που έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με σερί 7-0, μείωσε σε 42-35 κι έστειλε μήνυμα στην Μπαρτσελόνα πως «είναι εδώ»! Οι Καταλανοί έδειξαν να… συνέρχονται, αλλά το τριφύλλι «χτυπούσε» στο τρανζίσιον και το (ακόμη ένα) κάρφωμα του Γκιστ διαμόρφωνε το 48-41 στο 25'. Οι πράσινοι γλίτωσαν σε αφύλαχτα σουτ του Ναβάρο που θα μπορούσε να… σβήσει το όνειρο, αλλά δεν το εκμεταλλεύονταν. Στα τελευταία 4:30' της περιόδου «κόλλησαν» αδικαιολόγητα στην επίθεση. Κόπηκαν αρκετές φορές στην άμυνα των γηπεδούχων, τα λάθη έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους και μοιραία βρέθηκαν σε δυσμενή θέση. Με μόλις ένα καλάθι σ' αυτό το διάστημα το 55-43 ήρθε φυσιολογικά και το τριφύλλι είχε ένα «βουνό» ν' ανέβει…

Το -12 θεωρητικά δεν είναι απαγορευτικό, η εικόνα όμως του Παναθηναϊκού δεν επέτρεπε κανένα ίχνος αισιοδοξίας. Με νέα λάθη («βαρεθήκαμε» να γράφουμε γι' αυτά), με κακές επιλογές, με τα «ατού» σε κακό βράδυ και με τον Σάμουελς να… απογειώνεται, η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε σε «πάρτι» το ματς, τρέχοντας σερί 8-0 και «κλειδώνοντας» τη νίκη για το 64-44. Το τριφύλλι δεν μπορούσε να σταματήσει κάπως την… κατηφόρα, είχε παρατήσει εντελώς το ματς και οι Καταλανοί δεν άφηναν την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη νίκη, φτάνοντας τη διαφορά στο +23 (71-48). Ο «εφιάλτης» δεν είχε τελειωμό, με τον Αμπρίνες να «πυροβολεί» από τα 6,75, ο Παναθηναϊκός ακόμα και στο τέλος «χάριζε» μπάλες και μοιραία στο νήμα γράφτηκε το «βαρύ» 77-52, σε ένα ματς που άπαντες στο τριφύλλι θα θέλουν να το ξεχάσουν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνσκι 7, Σάμιουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης, Λούντζης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News