default-image

Πήρε βαθμό ο Πλατανιάς στο «Γ. Καραϊσκάσκης»

Αθλητισμός
Πήρε βαθμό ο Πλατανιάς στο «Γ. Καραϊσκάσκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την 2η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Μάρκο Σίλβα να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, όπως και ο Γιώργος Παράσχος αλλά σε σαφώς μικρότερο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με ολοκληρωτικά αλλαγμένη ενδεκάδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς κόντρα σε Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ και Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε ήταν εκτός αποστολής, όπως και οι τραυματίες Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Μανιάτης και Φουστέρ, αλλά και οι ανέτοιμοι Μπουχαλάκης, Γούτας, Μπεν.

Ο Τσιμίκας από την Κ-20 βρέθηκε στο αρχικό σχήμα ως αριστερός μπακ, ενώ πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα έκαναν οι Ζντιέλαρ, Τζανδάρης.

Ματς χωρίς καλό ρυθμό ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην κατοχή της μπάλας (51% - 49%) και δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός εντός περιοχής.

Γεγονός φυσιολογικό μέχρι ενός σημείου, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ενδεκάδα που παρέταξε ο Σίλβα δεν είχε παίξει μαζί ούτε σε οικογενειακά διπλά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Οι συνεργασίες έλειπαν από τον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η άμυνα των γηπεδούχων δεν ένιωθε πίεση.

Ο Πλατανιάς από την πλευρά του είχε ως πρώτο μέλημα να κλείνει σωστά τους χώρους, τα κατάφερνε και περίμενε να εκμεταλλευθεί το παραμικρό λάθος από πλευράς "ερυθρολεύκων" προκειμένου να απειλήσει επιθετικά.

Ένα τέτοιο, φτηνό λάθος, έκανε ο Ντα Κόστα στο 29' και ο Ράμος είπε "ευχαριστώ", αφού ψύχραιμα ξεπέρασε το εμπόδιο του Καπίνο και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ, ανέβασε ρυθμό και έλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο μέχρι το τέλος του 45λεπτου δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ερνάνι στο πρώτο μέρος δεν έδειξε πολλά πράγματα, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης φανέρωσε ικανότητα στην εκτέλεση με την μπάλα στημένη.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ανέλαβε να χτυπήσει απευθείας ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Πλατανιά και με άψογη τεχνική έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του άναυδου Κοκκαλά για το 1-1 στο 47'.

Εξέλιξη που άλλαξε την ψυχολογία των Πειραιωτών, που πλέον πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους. Ο Πλατανιάς ωστόσο εξακολουθούσε να είναι συνεπής στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να μπαίνουν στην περιοχή του.

Από κλέψιμο και ωραία ατομική προσπάθεια του Γιαννιώτα στο 74', ο Ερνάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του δεύτερου δοκαριού και σούταρε με δύναμη, όμως είδε τον Κοκκαλά να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 78' οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Μπανανά βρήκε χώρο στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και νίκησε τον Καπίνο για το 1-2. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν πλέον για τους γηπεδούχους, που είδαν τον Κοκκαλά να κάνει άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 83'.

O Ερνάνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε εκ νέου για τον Ολυμπιακό, όταν από κόρνερ του Πάρντο νίκησε με το κεφάλι την αντίπαλη αεροπορία για το 2-2! Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν για τρίτο τέρμα στο φινάλε, αλλά η κεφαλιά του Βούρου στην τελευταία φάση του αγώνα έφυγε παράλληλα με το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Ντομίνγκες (78' λ.τ. Πάρντο), Ερνάνι, Κολοβός (70' λ.τ. Γιαννιώτας), Φινμπόγκασον (75' Πουλίδο).

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος (87' Σελίν), Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Τζιλβάν, Ράμος, Τσουράκης (70' Τσιμοντζί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News