default-image

Και ο Ινφαντίνο για πρόεδρος της FIFA!

Ποδόσφαιρο
Και ο Ινφαντίνο για πρόεδρος της FIFA!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη μάχη για την προεδρία της FIFA. Σύμφωνα με τον «Guardian», ο Τζάνι Ινφαντίνο, γενικός γραμματέας της UEFA και δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί, αναμένεται να καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση έχοντας την υποστήριξη της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει επίσης υποβάλει υποψηφιότητα, η οποία, ωστόσο είναι στον αέρα, καθώς τηρεί υπό διαθεσιμότητα και βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά την αποκάλυψη πως έλαβε για «ύποπτο» λόγο ένα μεγάλο ποσό από τον νυν πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η UEFA αποφάσισε να προωθήσει τον Ινφαντίνο, στενό συνεργάτη του Πλατινί την τελευταία εξαετία, μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών της.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί έξι υποψηφιότητες για την προεδρία της FIFA, αφού πέραν του Μισέλ Πλατινί, τη θέση διεκδικούν ο πρίγκιπας Αλί μπιν αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπάν και ο Σεΐχ Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα από το Μπαχρέιν, ο Νοτιοαφρικανός Τοκίο Σεξγουάλε και ο Ντέιβιντ Ναχίντ από το Τρίνινταντ&Τομπάγκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News