default-image

"Πλανητάρχης" ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Αθλητισμός
"Πλανητάρχης" ο Μανώλης Στεφανουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κρητικός αθλητισμός έχει πάντα ένα δικό του ήρωα! Ο ήρωάς του στις μέρες μας λέγεται Μανόλης Στεφανουδάκης. Ο μεσσαρίτης παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν στον ακοντισμό, στέφθηκε χθες παγκόσμιος πρωταθλητής στη Ντόχα του Κατάρ με βολή στα 28.45μ!

Επόμενος σταθμός λοιπόν που γράφτηκε ιστορία για τον υπεραθλητή από τη Γαλιά ήταν το πανέμορφο στάδιο Suhaim Bin Hamad της παραμυθένιας (από τα πλούτη) Ντόχα... Ο Μανώλης Στεφανουδάκης ήξερε πως όλα εξαρτώνται από αυτόν και παρά τον έντονο συναγωνισμό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F54 του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ. Όλα αυτά και ενώ χθες ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

 Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, ίσως διανύει την καλύτερη του χρονιά: Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα με 29.75μ. επίδοση που δεν πλησίασε χθες αλλά δεν είχε συνέπειες. Η μόνη στιγμή που καρδιοχτύπησε ήταν στην τελευταία βολή του Βραζιλιάνου Χοσέ Ροντρίγκες που τελικά όμως μετρήθηκε 28.33μ., δηλαδή 12 εκατοστά κάτω από την επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στεφανουδάκης, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχε μόνο έγκυρες βολές και συγκεκριμένα 26.28μ., 28.19μ., 27.40μ., 25.70μ., 28.45μ. και 26.57μ.. Ο Βραζιλιάνος από την πλευρά του είχε μόλις μία βολή πάνω από τα 28 μέτρα και συγκεκριμένα την τελευταία στα 28.33μ. Την τρίτη θέση με 27.56μ. πήρε ο Ρώσος Κουζνέτσοφ.

 Οι δηλώσεις

Να σημειώσουμε πως ο Στεφανουδάκης επικεντρώθηκε σε αυτό το Παγκόσμιο μόνο στο αγώνισμα του ακοντισμού (δεν έκανε σφαιροβολία) και τόσο αυτός όσο και οι προπονητές του δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.

"Είμαστε ευτυχισμένοι", αρκέστηκε να μας πει χθες από τη Ντόχα ο Γιώργος Βαρβεράκης. "Ευτυχισμένος και περήφανος", δήλωσε και ο Μανόλης Στεφανουδάκης που αφιέρωσε την παγκόσμια πρωτιά "στη Μεσαρά, στην Κρήτη, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλους τους Έλληνες", ακούγοντας βουρκωμένος τον εθνικό μας ύμνο και βλέποντας τη "γαλανόλευκη" στον πιο ψηλό ιστό!

Σήμερα ο Κωστάκης

Τη σκυτάλη σήμερα θα πάρει ο Γιώργος Κωστάκης που διεκδικεί και αυτός κάτι πολύ καλό σε τριπλούν και μήκος και έχει τις προδιαγραφές να φέρει και αυτός με λίγη τύχη χρυσό μετάλλιο! Οι κρητικοί αθλητές θα επιστρέψουν με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή την ερχόμενη Κυριακή.

* Ο Μιχάλης Λεμονής, επιστήθιος φίλος του Μανόλη Στεφανουδάκη, πρόεδρος του συλλόγου "Λάττειος" και πολύ καλός αθλητής ΑμΕΑ μας έκανε την παρακάτω δήλωση: "Θερμά συγχαρητήρια στον Μανώλη Στεφανουδακη για τη πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Ντόχα και στο άθλημα του ακοντισμου με ρίψη 28,46! Ο βασιλιάς στο θρόνο του! Κάθε προσωπική και αθλητικη επιτυχία"!

Συγχαρητήρια δίνει και ο γραμματέας του ίδιου συλλόγου κ. Ψυλλακης. Συγχαρητήρια όμως δίνει ολόκληρη η Κρήτη, από την Κίσσαμο ως τη Σητεία. Άντε και με το χρυσό στο Ρίο, αυτό που σου λείπει Μανόλη...

Του Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News