default-image

Δύσκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό 84-67 στο Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Δύσκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό 84-67 στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι δυσκολεύτηκε σημαντικά μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε... περίπατο το υπόλοιπο της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο, για να πάρει την τρίτη σερί νίκη του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Οι "πράσινοι" επικράτησαν στο "Μελίνα Μερκούρη" με 84-60, την ώρα που το μυαλό όλων βρίσκεται στον Όγκιεν Κούζμιτς. Ο 25χρονος σέντερ πρόλαβε να αγωνιστεί για μόλις 2'23'' λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, που τον έθεσε νοκ άουτ από το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός της πρώτης περιόδου έμοιαζε περισσότερο με αυτόν απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά με εκείνον του αγώνα με την Καρσίγιακα. Κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το Ρέθυμνο, που πήρε από νωρίς τα ηνία. Με τον Μάρκους Ρέλφορντ να σκοράρει με κάθε τρόπο και τους ψηλούς των Κρητικών να προστατεύουν το καλάθι, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου προηγήθηκε με +5 (13-8) στο 6ο λεπτό, διαφορά που έμεινε αναλλοίωτη μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (23-18).

Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα (67%) και τρίποντα (67%), την ώρα που οι "πράσινοι" ψάχνονταν σε άμυνα και επίθεση. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 8ο λεπτό ο Όγκνιεν Κούζμιτς αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ, με πρόβλημα στον αστράγαλο. Τραυματισμός που τον κράτησε εκτός μάχης μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Τζέιμς Γκιστ να κάνει υπερωρίες στη θέση "5".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν αμυντικό, αφού οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Χάρης Γιαννόπουλος έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα βαρέλι, η διαφορά δεν άργησε να "εκτοξευτεί" σε διψήφια επίπεδα (33-23 στο 13'25'') για το Ρέθυμνο, σημείο στο οποίο ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε ήδη 12 πόντους. Το αντίδοτο στη δράση του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής Νέων ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν, που πέτυχε συνεχόμενα καλάθια τριών πόντων, για να αποτελέσει -μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ- τον βασικότερο λόγο που η διαφορά δεν πήρε κι άλλο την... ανηφόρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η υπεροχή των Κρητικών μετουσιώθηκε στο +7 (47-40) του 22'30'', σημείο στο οποίο σούταραν με 80% (ήτοι 16/20) στα δίποντα, για να βάλουν ακόμη πιο... δύσκολα στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Μόλις όμως ο Χάρης Γιαννόπουλος πήγε στον πάγκο με πρόβλημα τραυματισμού (στον αστράγαλο), όλα άλλαξαν αφού το Ρέθυμνο έχασε το σημείο αναφοράς του στην επίθεση. Με αυτά και με αυτά, ο Τζέιμς Φελντέιν άρχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια και μαζί με τον Αντώνη Φώτση πέτυχαν τρία σερί τρίποντα, για να φέρουν τούμπα τα πράγματα στο 30ο λεπτό (51-60).

Ο αρχισκόρερ του Ρεθύμνου επέστρεψε μεν στο γήπεδο, αλλά η... αύρα του είχε ξεθωριάσει, με τους γηπεδούχους να μένουν από λύσεις και δυνάμεις. Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με τη διαφορά να ανεβαίνει διαρκώς και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε ολους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του (σ.σ.: τελευταίοι που μπήκαν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Μιχάλης Λούντζης), με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να... απαντά με τους Γιάννη Πατάτα, Γιάννη Παναρετάκη και Ηλία Θεοδωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε εν τέλει τη νίκη με 84-60, για να διευρύνει το αήττητο σερί του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (αισίως στο 3/3), την ώρα που το μυαλό όλων είναι στον τραυματισμό του Όγκνιεν Κούζμιτς.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατάτας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5/8 τρίπ.), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News