default-image

Βέλιτς για Λαμπράκη, Πίτσο και Αθανασίου

Αθλητισμός
Βέλιτς για Λαμπράκη, Πίτσο και Αθανασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιασμίνκο Βέλιτς υπερασπίσθηκε τη δουλειά του στον Εργοτέλη. «Επί τρεις μήνες δουλέψαμε μαζί με τα παιδιά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, φτάνοντας την ομάδα σε μια ανταγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα, με την αναγνώριση των αντιπάλων μας».

Χαρακτήρισε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία ως την «κορυφή του παγόβουνου» και εστίασε λέγοντας: «Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, είναι του Εργοτέλη, που θα συνεχίσει με νέο προπονητή, αλλά θα πρέπει να βρει λύσεις στα ζητήματά του».

Σε μια ελεύθερη συζήτηση από το Ράδιο 98,4 ο έμπειρος και φιλοσοφημένος άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν απέφυγε να τοποθετηθεί στα ερωτήματα, που τέθηκαν σε λεπτά σημεία της επιστολής του, μετά το τέλος της συνεργασίας. Ήταν όμως προσεκτικός στα λόγια του, θέλοντας να υπερέχει η ποδοσφαιρική ουσία. «Αυτοί που διαρρέουν πληροφορίες,  ότι υπήρχε κλίμα βαρύ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτοπροσδιορίζονται», είπε και μίλησε για τρία πρόσωπα που φέρεται να είχε και τις καλύτερες των σχέσεων:

Για τον Σταύρο Λαμπράκη: «Είχαμε ελάχιστη επαφή. Σπάνια ερχόταν και όταν συνέβαινε έφευγε με το ξεκίνημα των προπονήσεων. Δεν μπορούσα έτσι να πληροφορηθώ για βασικά πράγματα από τον κατεξοχήν αρμόδιο. Καταλαβαίνω, είχε κι άλλες δουλειές να κάνει...». Κι αν αυτά χωράνε στη συνεργασία προπονητή και τιμ μάνατζερ της ομάδας, οι αιχμές είναι δυνατές.

Για τον Μηνά Πίτσο, για τον οποίο πολλοί είχαν διερωτηθεί γιατί δεν υπολογιζόταν στην ομάδα: «Έκανα μεγάλη προσπάθεια. Μίλησα επανειλημμένως μαζί του για να βρούμε λύσεις, είτε για τους τραυματισμούς, την ηλικία ή την αποχή του, αφού είχε να πάρει παιγνίδια από πέρυσι τον Απρίλιο. Επεδίωκα να επανέλθει σε αγωνιστικό επίπεδο και να βοηθήσει με την εμπειρία του». Εξήγησε μάλιστα γενικότερα ότι οι απαντήσεις αφορούσαν πρώτα τον εαυτό του. «Θεωρώ ότι οι συνθήκες δουλειάς μου είναι υψηλών προδιαγραφών. Κάποιοι ανταποκρίνονται, κάποιοι λιγότερο». Με λίγα λόγια, καταλάβαμε ότι ο Πίτσος δεν είχε τον αριθμό των προπονήσεων που απαιτούσε το σκληρό αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας.

Για τον Γρηγόρη Αθανασίου τόνισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, με εξαίρεση το παιγνίδι με τη Λάρισα. «Εκεί υπήρξε εκνευρισμός μετά το παιγνίδι για τον τρόπο που χάσαμε. Τα είπαμε με εκνευρισμό και νεύρα για τον τρόπο που χάσαμε. Δε με πρόσβαλλε, ούτε εγώ επίσης, απλά ανέβηκαν οι τόνοι και το θεωρώ φυσιολογικό.. Μετά μιλήσαμε με τον Γρηγόρη...».

Ο Γιασμίνκο Βέλιτς τόνισε πάντως ότι από τον Εργοτέλη κρατά μόνο τα καλά. «Το ουσιώδες είναι να βρει το δρόμο που αξίζει. Έχουμε δουλέψει πολύ γι' αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News