default-image

Εντυπωσιακός ο Άρης

Μπάσκετ
Εντυπωσιακός ο Άρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του νίκη στο Eurocup πανηγύρισε ο Άρης. Οι κίτρινοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην κακή Μπουντούτσνοστ και όντας αφεντικό απ' την αρχή της αναμέτρησης, έφτασαν στο εμφατικό 75-57, κάνοντας παράλληλα σεφτέ στο φετινό Eurocup, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Τραμπζονσπόρ.

Ο Γουάιτ με 15 πόντους κι άλλα τόσα ριμπάουντ(!) ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Πρίφτη, με τον ΜακΝίλ να προσθέτει 17 και τον Χάγκινς να 'χει 12. Λαϊκή απαίτηση απ' τον κόσμο, που γέμισε το Nick Gallis Hall, για νίκη στο αιώνιο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το προσεχές Σάββατο για την Α1.

Με τον Χάγκινς να μπαίνει με τη.. γνωστή του διάθεση (5 σερί πόντους), με τους υπόλοιπους να εκμεταλλεύονται το 1v1 και την Μπουντούτσνοστ να βρίσκει (σχεδόν) μόνο σίδερο, ο Άρης προηγήθηκε νωρίς με 11-2. ΜακΝίλ και Γουάιτ πήραν τη... σκυτάλη (με τον δεύτερο να 'ναι αυτοκρατορικός και στους αιθέρες) και κράτησαν τους Θεσσαλονικείς σε θέση ισχύος, προτού ο Ξανθόπουλος φέρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά, 19-8. Ο «κρύος» Ζάρας με το... καλημέρα ευστόχησε σε τρίποντο κι έγραψε το 24-10, προτού ο Μάριτς επωφεληθεί την προς στιγμήν απουσία του Χάγκινς για να διαμορφώσει το 25-12.

Με τον Γουότερς να μοιράζει -προσωρινά- το παιχνίδι και τους Ζάρα-Χάγκινς να τελειώνουν τις φάσεις, ο Άρης -μέσα σε αποθέωση- έφτασε και στο +17 (31-14) κόντρα στους κακούς και άστοχους Μαυροβούνιους. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μια μίνι αντεπίθεση, βρίσκοντας το χέρι τους από μακριά (με τρία συνεχόμενα τρίποντα), όμως οι παίκτες του Πρίφτη δεν «κλονίστηκαν» και με τον ίδιο τρόπο (δύο σουτ απ' τα 6,75 των Γουότερς-Κοέν) κράτησαν τη διαφορά, για το 37-27 στο 17'. Ο Ισραηλινός έδινε πολύτιμες λύσεις, ο ΜακΝίλ ήταν σε πολύ καλό βράδυ όσον αφορά το σκοράρισμα, ο Γουάιτ έκανε όλες τις δουλειές κι εν τέλει ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια με ασφάλεια (44-30).

Ο Τσούπκοβιτς έστειλε ξανά τους Θεσσαλονικείς στο +17 (47-30), αλλά γρήγορα-γρήγορα η Μπουντούτσνοστ το... μάζεψε και μείωσε στο 23' σε 47-37. Ο Γουάιτ ήταν απολαυστικός και στις δύο άκρες του παρκέ και χάρη σ'αυτόν, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρέμενε το απόλυτο αφεντικό στο Παλέ (52-37), ενώ όταν ο ΜακΝίλ έδειξε ξανά το επιθετικό του ένστικτο, ο Άρης... εξαφανίστηκε με 58-40, προτού οι βολές του Ζάρα φέρουν για πρώτη φορά τους γηπεδούχους στο +21 (62-41). Οι Μαυροβούνιοι δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στους Αμερικανούς των κίτρινων και Σέχοβιτς, Μάριτς πάλευαν... χωρίς αντίκρισμα (62-45 στο 30').

Με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, λίγο-πολύ οι δύο αντίπαλοι... χαλάρωσαν. Τα καλάθια έρχονταν με το σταγονόμετρο και μοιραία σε περίπου τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο, το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 6-3 (68-48). Καθαρά τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά -με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στις εξέδρες και στον κόσμο του Άρη που ζητούσε με... πάθος νίκη επί του ΠΑΟΚ το Σάββατο-, με τον Ντραγκίσεβιτς να προσπαθεί να μειώσει το εύρος της ήττας για την ομάδα του και τους ΜακΝίλ -Ξανθόπουλο να διαμορφώνουν σε πολύ... χαλαρό τέμπο το τελικό κι άνετο 73-56.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 44-30, 62-45, 73-56

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 4 (4 κλεψίματα), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 3, Γουάιτ 15 (15 ρ.), Γουότερς 4 (4 ασίστ), Δίπλαρος, Ζάρας 8, Χάγκινς 12, Κοέν 6, Μούρτος 4 (5 ρ.), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17

Μπουντούτσνοστ (Γιόβοβιτς): Σ. Σέχοβιτς 8, Γιαραμάζ, Σούμποτιτς 2, Σε. Σέχοβιτς 6, Τσάραπιτς 1, Κουκ 4, Μπάκοβιτς 2, Ίλιτς, Ντραγκίσεβιτς 16 (2), Μάριτς 13, Ρίκιτς, Τζόσεφ 3 (1).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News