Αθλητισμός

Η θέση του Βέλιτς για το διαζύγιο με τον Εργοτέλη

Την δική του θέση για το «διαζύγιο» του με τον Εργοτέλη καταθέτει μέσω γραπτής τοποθέτησης του ο Γιάσμινκο Βέλτις που τονίζει ότι συναντήθηκε με τον Δημήτρη Παπουτσάκη ο οποίος του έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας και παρότι δεν είχε παράπονο από το προπονητικό τιμ, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας τους…

Επίσης τονίζει ότι έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα παρότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ ενώ αφήνει και αιχμές για κάποιους, ,πιθανώς, παίκτες.

Αναλυτικά:

«Μετά από δική μου επίμονη πρωτοβουλία συναντήθηκα τελικά χθες με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας τον κ. Δημήτρη Παπουτσάκη, θέλοντας να συζητήσουμε τα τρέχοντα θέματα και τα διάφορα προβλήματα της ομάδας. Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παπουτσάκης μου αποκάλυψε ότι αφ΄ενός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας και να στηρίξει με τον κατάλληλο τρόπο την εξαιρετική εξέλιξη της και την πολύ καλή δουλειά στο αγωνιστικό κομμάτι, τονίζοντας μου αφ΄ ετέρου ότι δεν έχει απολύτως κανένα παράπονο από το προπονητικό τιμ.

Παρόλα αυτά θεώρησε σκόπιμο να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας. Ακόμα και έτσι όμως εγώ αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Εργοτέλη για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ως προπονητή του και να δηλώσω ότι όσο διάστημα παρέμεινα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έδωσα και την ψυχή μου για την ομάδα, χωρίς μάλιστα να έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Είμαι όμως υπερήφανος που έμεινα πιστός στις αρχές μου και σε αυτά που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και προπονητή, ανεξάρτητα από τις συνθήκες δουλειάς. Δηλαδή επαγγελματική προσέγγιση και εργασία υψηλών προδιαγραφών.  

Τονίζω δε ότι το κλίμα στην ομάδα μεταξύ προπονητικού τιμ και ποδοσφαιριστών ήταν εξαιρετικό αν και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους το παρουσίαζαν «βαρύ». Ενδεχομένως πράγματι το κλίμα να ήταν «βαρύ» γι΄ αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς και στα καθήκοντα τους.

Είμαστε επίσης υπερήφανοι σαν τεχνικό τιμ που με αυτό τον τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, μαζί με τους κατά κανόνα νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, μπορέσαμε και δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που διεκδικούσε μέσα και έξω νίκες ανεξαρτήτου αντιπάλου και που αδικείται από τη βαθμολογική συγκομιδή για διάφορους λόγους.  

Μας χαροποιεί επίσης το γεγονός ότι αυτά να νεαρά παιδιά, σήμερα έχουν εξελιχθεί σε καλύτερους παίκτες από το ξεκίνημα της συνεργασίας μας. Έχουν πολύ μέλλον και ταλέντο οι παίκτες του Εργοτέλη και εύχομαι να συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο καλά και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο γιατί το αξίζουν.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για την καθημερινή συνεργασία μας, τα ΜΜΕ και βεβαίως τον κόσμου του Εργοτέλη και του Ηρακλείου για την αγάπη και τη στήριξη τους.

Υ.Σ. Οτιδήποτε άλλο από αυτό έχει ειπωθεί ή μπορεί να ειπωθεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν με αφορά, δεν τα λαμβάνω υπόψη μου και είναι εκ του πονηρού».  

Σχόλια