Αθλητισμός

Αποχωρεί ο Σιζέφσκι μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες

Αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία της εθνικής των ΗΠΑ, με τον Μάικ Σιζέφσκι να ανακοινώνει την αποχώρησή του μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο «Coach K» έχει συνδέσει το όνομα του με την team USA, καθώς ασχολείται με αυτήν εδώ και 36 χρόνια, κυρίως ως πρώτος προπονητής.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός τεχνικός στο «ESPN», η απόφασή του να αποσυρθεί από τη θέση του head coach είναι τελεσίδικη, ενώ υπάρχει ήδη σχέδιο για τη διάδοχη κατάσταση, το οποίο και θα ανακοινωθεί πριν τους Ολυμπιακούς το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Σίγουρα θα είναι η τελευταία διοργάνωση» ανέφερε αρχικά ο προπονητής του κολλεγίου του Duke και προσέθεσε: «Νομίζω έχει φτάσει η ώρα για να προχωρήσουμε παρακάτω, Μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της εθνικής ομάδας. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη διαδοχή, με ικανούς ανθρώπους, προκειμένου να έχουμε συνέχεια στις επιτυχίες». Παράλληλα, ο 68χρονος τεχνικός προανήγγειλε πως δεν θα αποχωρήσει εντελώς από την εθνική των ΗΠΑ, αλλά θα παραμείνει πιθανότατα ενεργός από άλλο πόστο στην ομάδα.

Με την εθνική των ΗΠΑ, ο Μάικ Σιζέφσκι, ως πρώτος προπονητής, έχει κατακτήσει -μεταξύ άλλων- το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο και του 2012 στο Λονδίνο, ενώ έχει στεφθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2010 και του 2014. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 2005 και μετά στον πάγκο των ΗΠΑ, ο «Coach K», μετρά 75 νίκες και μόλις μία ήττα, αυτήν από την Εθνική Ελλάδας, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας το 2006.

Σχόλια