Αθλητισμός

Σίλβα: «Πάμε για τη νίκη, δεν είμαστε φαβορί»

Στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Τρίτης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα εμφανίστηκε το ίδιο σοβαρός και προσγειωμένος όσο και πριν από τις μεγάλες νίκες του τελευταίου μήνα.

Ο Πορτογάλος αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί που δίνουν οι Κροάτες στην ομάδα του, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται για να μεταφερθεί η πίεση στον Ολυμπιακό. Αλλά τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα κοιτάξει την ισοπαλία, θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι της.

- Ο προπονητής της Ντιναμό σας έχρισε φαβορί. Πως λειτουργεί αυτό για εσάς;

«Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη. Το κάνει για να μεταφέρει σε εμάς την πίεση. Δεν είμαστε το φαβορί. Η Ντιναμό είναι πολύ καλή ομάδα, το έδειξε και στην πρεμιέρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για τη νίκη, αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω για φαβορί. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες, είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ και θα νικήσει όποιος παίξει καλύτερα».

Ο προπονητής της Ντιναμό είπε ότι έχει πάρει πληροφορίες από Kροάτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Εσείς από Πορτογάλους που παίζουν στην Κροατία; Γιατί είναι αρκετοί... Κι αν νιώθετε με την πορεία του Ολυμπιακού ότι αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα...

«Καταλαβαίνω την ερώτηση. Είναι πιο εύκολο να πάρουν πληροφορίες από τους Κροάτες που μας γνωρίζουν από άλλες ελληνικές ομάδες, παρά εμείς από τους Πορτογάλους της Ντιναμό. Όσο για το δεύτερο σκέλος, τα πράγματα πάνε καλά, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε αρκετοί νέοι στην ομάδα, προπονητές και παίκτες, με νέο τρόπο δουλειάς, νέες ιδέες κλπ. Τα αποτελέσματα είναι αποτελέσματα της δουλειάς μας, μπορούμε όμως να βελτιωθούμε. Θέλουμε πάντα τη νίκη, φυσικά δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό συνέχεια, όμως εμείς θα το προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι».

Θα δούμε τον Ολυμπιακό που έπαιξε με την Μπάγερν, αυτόν με την Άρσεναλ ή κάποιο άλλο μοντέλο παιχνιδιού. Κι αν επηρεάζει η απουσία του Καμπιάσο..

«Η απουσία ενός παίκτη δεν αλλάζει την προετοιμασία μας. Θα παίξουμε σαν ομάδα. Είναι μια σημαντική απουσία, αλλά δεν αλλάζουν τα πλάνα μας γιατί τα πλάνα βασίζονται στην ομάδα, παρότι ο Καμπιάσο είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Με την Μπάγερν αλλάξαμε το στιλ μας λόγω του αντίπαλου, το ίδιο κάναμε και με την Άρσεναλ για να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Έτσι είναι σε κάποια ματς, πρέπει να προσαρμόζεις το παιχνίδι σου ανάλογα και με τον αντίπαλο. Και αύριο θα προσπαθήσουμε να μην αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού της ομάδας μας, αλλά μπορεί σε κάποια σημεία να γίνει αυτό».

Η ισοπαλία εξυπηρετεί τα σχέδιά σας, με το σκεπτικό ότι ακολουθούν ματς εντός έδρας με Ντιναμό και Άρσεναλ;

«Όχι. Ποτέ δεν προετοιμάζουμε ένα ματς με σκοπό την ισοπαλία. Κατά κανόνα όποιος το κάνει αυτό δεν έχει καλό αποτέλεσμα. Προσπαθούμε πάντα και προετοιμαζόμαστε για τη νίκη έτσι ώστε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Σχόλια