Αθλητισμός

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για τη διαιτησία Μπερτάκη

Δριμύτατη ανακοίνωση για τη διαιτησία του Μπερτάκη και του βοηθού του Κεζέμπογλου αξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΟ Κρουσώνα, ζητώντας από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, όπου ήδη έχει αποστείλει το video, να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σωματείο του ΠΑΟ Κρουσώνα, μετά τις εις βάρος του διαιτησίες στις πρώτες αγωνιστικές της Γ' Εθνικής με αποκορύφωμα τα διαιτητικά αίσχη του Μπερτάκη και του βοηθού του Κεζέμπογλου στο παιχνίδι με την Επισκοπή, είναι υποχρεωμένο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία, οργή και αγανάκτησή του.

Στην πρεμιέρα ήταν ο διαιτητής Τσαγκαράκης (Χανίων) που αρνήθηκε τρία πέναλτι στην ομάδα μας. Στην 2η αγωνιστική ήταν ο Ούτας πάλι από τα Χανιά, ο οποίος υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Και το κακό τρίτωσε με το… δίδυμο της συμφοράς από τα Χανιά, τους Μπερτάκη-Κεζέμπογλου.

Είναι κρίμα η προσπάθεια που με κόπο καταβάλει φέτος η οικογένεια του Κρουσώνα για να στηρίξει την ομάδα του τόπου μας, να αμαυρώνεται από "αλήτικες" διαιτησίες στυλ Μπερτάκη-Κεζέμπογλου, οι οποίες ξεπερνούν το ανθρώπινο λάθος και φτάνουν στα όρια του δόλου. Τα διαιτητικά εγκλήματα έγιναν πανελληνίως γνωστά μέσα από το video του αγώνα αλλά και την επίσημη τοποθέτηση του προπονητή της Επισκοπής κ. Τάκη Γκώνια, ο οποίος χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία» τα λάθη εις βάρος του ΠΑΟΚ.

Πέρα από την ευθιξία του εν λόγω προπονητή, αυτή η δήλωση αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το τι έγινε στον Κρουσώνα. Είναι ντροπή για έναν διαιτητή που φέτος αξιολογήθηκε στην Football League να λαμβάνει μια τέτοια διαιτητική απόφαση, καταδικάζοντας τις προσπάθειες μιας ομάδας.

Αν είχε λίγη ευθυξία θα έπρεπε ήδη να κρεμάσει την σφυρίχτρα του και ο βοηθός του να μην ξαναπιάσει σημαιάκι. Αν στην ΕΠΟ θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν σε βαθιές τομές στην διαιτησία και να μην ξαναδούμε τέτοιες αποφάσεις που εκθέτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να μην αφήσουν ξανά διαιτητές στυλ Μπερτάκη και Κεζέμπογλου να διευθύνουν αγώνες. Αυτοί «χειρούργησαν» τον Κρουσώνα, τουλάχιστον να μην υποστούν ανάλογα διαιτητικά χειρουργεία και άλλες ομάδες.

To video του αγώνα με τα κατορθώματά τους είναι ήδη στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ. Οι αρμόδιοι ας πράξουν ανάλογα και ας απαλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους κάθε λογής Μπερτάκηδες και τους Κεζέμπογλου που γράφουν μαύρες διαιτητικές σελίδες…»

Σχόλια