default-image

Oι σκέψεις του Δέλλα για το ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Oι σκέψεις του Δέλλα για το ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι παραπάνω από ένα ακόμη παιχνίδι του προγράμματος είναι το αποψινό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την ΑΕΚ (20:30, Novasports 1).

Η «Ένωση» καλείται να σταθεί όρθια στο «Γ. Καραϊσκάκης» για πολλούς λόγους. Ο πιο προφανής είναι ο βαθμολογικός, καθώς απέχει ήδη πέντε βαθμούς από τους πρωτοπόρους και ενδεχόμενη ήττα θα τη φέρει στο -8 καθιστώντας πλέον ουσιαστικά απαγορευμένο κάθε όνειρο τίτλου.  

Υπάρχουν όμως και άλλα κίνητρα: να πιστοποιήσει πως επέστρεψε για τα καλά στη Super League, να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ «πείθοντας» πως είναι φτιαγμένη και για τα δύσκολα, αλλά και να πάρει μια μικρή ρεβάνς για τον πικρό αποκλεισμό στα προημιτελικά του περσινού Κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι εκείνου του ζευγαριού αγώνων αποτελεί οδηγό της ΑΕΚ. Τότε πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση είχε φύγει με 1-1 από το Φάληρο, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν νικήτρια στο ματς. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο ο Τραϊανός Δέλλας να καταλήγει σε σχήμα που κατά τα 7/11 είναι ίδιο με εκείνο του περσινού αγώνα, μολονότι πέρασε πολύς καιρός από τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Μπαρόχα στο τέρμα, οι Ντίντακ αριστερά και Γκάλο δεξιά της άμυνας, καθώς και ο Σιμόες που θα είναι το δεύτερο αμυντικό χαφ είναι οι μόνες διαφοροποιήσεις από εκείνο το ματς. Γιατί κατά τα λοιπά, και όπως φάνηκε στις τελευταίες δοκιμές, ο «Κολοσσός» θα εμπιστευτεί πάλι τους Λαμπρόπουλο-Τζανετόπουλο δίδυμο στόπερ, τον Γιόχανσον «κόφτη», την τριπλέτα Μάνταλου, Μπαρμπόσα και Πλατέλλα μπροστά τους και τον (σκόρερ πέρσι) Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

 Στον πάγκο θα μείνει ο Βάργκας, που επέστρεψε μόλις την Πέμπτη από υπερατλαντικό ταξίδι κι έχει κάνει μόλις μια προπόνηση, όπως και ο Μπουονανότε, αν και ο Αργεντινός δοκιμάστηκε αντί του Πλατέλλα σε κάποια σχήματα στην προπόνηση.

Ο Δέλλας επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή και όλα δείχνουν πως θα «κοπούν» δύο εκ των Κολοβέτσιου ή Άρθο, Κορδέρο ή Ανάκογλου. Ο προπονητής της ΑΕΚ ανέλυσε χθες διεξοδικά τον αντίπαλο στους ποδοσφαιριστές του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συγκέντρωση («μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και παρασυρθούμε από το πλάνο μας. Να έχουμε καθαρό μυαλό και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε»), ενώ δούλεψε με τους παίκτες του στις στημένες φάσεις, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News