default-image

Η Ομοσπονδία της Αγγλίας δεν στηρίζει τον Πλατινί

Αθλητισμός
Η Ομοσπονδία της Αγγλίας δεν στηρίζει τον Πλατινί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε δηλώσει πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα Πλατινί για τις εκλογές της FIFA υπό την αίρεση ότι ο σημερινός πρόεδρος της UEFA θα παρείχε εγγράφως αποδείξεις πως τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του αφορούσαν παλαιότερη νόμιμη πράξη, ως αντάλλαγμα για το ρόλο συμβούλου του Μπλάτερ.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα, καθώς κανένα σχετικό συμβόλαιο δεν εμφανίστηκε, οπότε υπό την πίεση της κοινής γνώμης οι Άγγλοι αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα πίσω. Αρχικά, την Πέμπτη, ο Ντέιβιντ Γκιλ που εκπροσωπούσε την FA στη Νιόν, δήλωσε πως θα υποστήριζε το δικαίωμα του Πλατινί για μια δίκαιη δίκη, όμως μια μέρα μετά προχώρησε στην απόσυρση της στήριξής της.

«Η αγγλική ομοσπονδία εύχεται στον κύριο Πλατινί στη μάχη που δίνει για να καθαρίσει το όνομά του και δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον εμπλοκής σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τις διαδικασίες. Ωστόσο, παρά τα ανωτέρω, στη συνάντηση στην UEFA την Πέμπτη η FA έλαβε γνώση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση από τους δικηγόρους του κ. Πλατινί. Λάβαμε οδηγίες πως οι πληροφορίες πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να προβούμε σε λεπτομέρειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των πληροφοριών το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας κατέληξε στο ότι πρέπει να αποσύρει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα Πλατινί για τη θέση του προέδρου της FIFA μέχρι να καταλήξει κάπου η νομική διαδικασία και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Μόνο τότε θα είναι δυνατό να ληφθεί απόφαση σχετικά με το ποιος θα υποστηριχθεί στην ψηφοφορία της 26ης Οκτωβρίου 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αγγλικής ομοσπονδίας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως και άλλα μέλη της UEFA θα αλλάξουν τη στάση τους και θα αποσύρουν τη στήριξή τους από τον Γάλλο παράγοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News