default-image

Πριν τα ύποπτα ματς, γίνουν τελείως "γραφικά"

Αθλητισμός
Πριν τα ύποπτα ματς, γίνουν τελείως "γραφικά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισαν πάλι τα όργανα με τις «στοιχηματικές ανιχνεύσεις», οι οποίες μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποδώσει τα δέοντα. Περισσότερο δυσφημούν, παρά ευδοκιμούν για τον σκοπό που υφίστανται. Ίσως κάτι πρέπει να αλλάξει… Βλέποντας και το ματς Εργοτέλη - Α.Ο.Χανιά 0-1, ανάμεσα στα πέντε ματς της Football Leaque, θα ήταν καλό αντί να σέρνεται η «βρώμα» όπως έχει συμβεί με τόσα και τόσα παιγνίδια, να ενημερώνουν το κοινό για το τι έχει συμβεί και κάνει τις εταιρείες ανίχνευσης να ανάβουν κόκκινο.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει κουράσει τα τελευταία χρόνια κι έτσι κι αλλιώς όλοι βγαίνουν αθώοι, έστω κι αν «σέρνεται» από… υψηλές δυνάμεις και για άλλους λόγους κινήτρων, το Ολυμπιακός - Βέροια.  Θα ήταν καλύτερα να γνώριζε το κοινό τις λεπτομέρειες του πονταρίσματος, γιατί αυτό είναι που μπορεί να στριμώξει ή να εκθέσεις τους όποιους «πονηρούς» του ποδοσφαίρου. Το γενικό και αόριστο αδικεί τους «καθαρούς».

Το ευρύ κοινό -έτσι κι αλλιώς- έχει πάψει πάντως να εμπιστεύεται τους παράγοντες του ποδοσφαίρου και γνωρίζοντας ανά περίπτωση, πρόσωπα και πράγματα, κρατάει τις αποστάσεις του και ο χαρακτηρισμός «ύποπτα» που συνοδεύει αυτές τις κλήσεις από την ΕΕΑ (εν προκειμένω), αποτελεί ίσως τη μοναδική τιμωρία!

Τα πέντε νέα «ύποπτα»

Στο μικροσκόπιο της ΕΕΑ βρίσκονται τέσσερα παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος της Football League συν ένα ακόμη φετινό. Τα συγκεκριμένα ματς εντοπίστηκαν ως ύποπτα για χειραγώγηση από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της εταιρείας «sportradar» και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε οκτώ ομάδες για να δώσουν διευκρινίσεις επί του θέματος. Οι σύλλογοι, που θα πρέπει να παρουσιαστούν την επόμενη Πέμπτη (22/10) είναι οι ΑΕΛ, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Παναιγιάλειος, Ερμιονίδα, Καλλιθέα, Εργοτέλης και Χανιά. Συγκεκριμένα, τα... ύποπτα παιχνίδια που εντοπίστηκαν είναι τα ΑΕΛ-Παναχαϊκή (25/5/2015, 6η αγωνιστική πλέι οφ, 1-0), Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος (3/6/15, 8η αγωνιστική πλέι άουτ, 2-1), Παναγιάλειος-Ερμιονίδα (7/6/15, 9η αγωνιστική πλέι άουτ, 2-0), Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (14/6/15, 10η αγωνιστική πλέι άουτ, 0-2) και το Εργοτέλης-Χανιά (28/9/15, 1η αγωνιστική, 0-1), το οποίο είναι το μοναδικό από τη σεζόν 2015-16, ανοίγοντας τον συνήθη χορό που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια από τις ανιχνεύσεις των εταιρειών, βάσει των πονταρισμάτων των παικτών του στοιχήματος πάνω στα παιγνίδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News