default-image

Η αφιέρωση του Ματαλών για το αργυρό στο Παγκόσμιο Ενόπλων

Μπάσκετ
Η αφιέρωση του Ματαλών για το αργυρό στο Παγκόσμιο Ενόπλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Επέστρεψε στο Ρέθυμνο ο Μάριος Ματαλών από τη Νότια Κορέα μετά την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει την ευκαιρία να δουλέψει μετά από μεγάλο διάστημα με πλήρες ρόστερ αλλά η ατυχία «χτύπησε» ξανά την πόρτα της ομάδας μας, καθώς ο Ράιαν Χάροου υπέστη θλάση στην χθεσινή προπόνηση και η συμμετοχή του στην Ρόδο κρίνεται αμφίβολη.

Ο Ματαλών μίλησε στο rethymnobc.gr για την επιτυχία του με την Εθνική Ενόπλων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, την οποία αφιέρωσαν στον κόουτς Σκροπολίθα και στον Γεωργοπαπαδάκο. Παράλληλα, πρόσθεσε πως το ματς κόντρα στον Απόλλων Πατρών το παρακολούθησε μαζί με τον Βεργίνη, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αντίπαλοι στην 1η αγωνιστική, στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ματαλών: «Η όλη εμπειρία ήταν φανταστική. Μόνο και μόνο το ότι πηγαίνεις σε μία χώρα τόσο μακριά, εκπροσωπώντας την χώρα σου είναι κάτι μοναδικό. Η οργάνωση των Κορεατών ήταν εξαιρετική. Αγωνιστικά, όσο κερδίζαμε για μας ήταν όλα ωραία. Κερδίζαμε και προχωρούσαμε. Το ότι χάσαμε στον τελικό η ευθύνη ήταν καθαρά δική μας. Μπήκαμε χαλαροί. Τους είχαμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά στον όμιλο. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και ατυχίες. Σίγουρα όμως η 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο είναι μία μεγάλη επιτυχία. Ήταν μία «μίξη» συγκυριών για να χάσουμε στον τελικό. Το ασημένιο μετάλλιο το αφιερώσαμε στον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο, ο οποίος στον 3ο αγώνα χτύπησε άσχημα τον ώμο του και ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Φυσικά, το αφιερώσαμε και στον κόουτς Σκροπολίθα που ήταν η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση και θέλαμε να παίξουμε και για αυτόν».

Επίσης, ο γκαρντ του Ρέθυμνο Cretan Kings τόνισε πως θα πρέπει να εγκλιματιστεί, ενώ επεσήμανε πως η νίκη της ομάδας μας στο πρώτο ματς ήταν δίκαιη. «Τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η πραγματική δουλειά. Έχασα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Τώρα θα πρέπει να εγκλιματιστώ και να μπω στους ρυθμούς της ομάδας. Είναι κάτι που περίμενα από τον Αύγουστο. Το ματς της 1ης αγωνιστικής το είδα όλο από τη Νότια Κορέα. Είχαμε ξενυχτήσει με τον Βεργίνη και καθόμασταν δίπλα-δίπλα βλέποντας το ματς. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια και ελπίζω να βγούμε νικητές και στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News